Rijeka napokon dobiva pravu gradsku kavanu na dobro poznatoj lokaciji koja će ponovno biti kultno mjesto u gradu!

Gradske kavane kultna su mjesta koja se nalaze u gotovo svakom većem gradu. Ali, ne i u Rijeci, kojoj nažalost već godinama nedostaje centralno gradsko mjesto za sastanke, druženja i kulturne događaje. Na veliku sreću svih Riječana, ta situacija će se uskoro promijeniti, a nova gradska kavana zasjat će na kultnoj riječkoj lokaciji koja će zasigurno postati omiljeno mjesto u gradu!
Ulica Ante Starčevića za Riječane je desetljećima bila dom legendarnim riječkim kafićima – Garibaldiju i kafiću Dva Lava. Iako zatvoreni već dugi niz godina, nazivi ovih kafića ostali su u vokabularu Riječana i dandanas, bez obzira na to što su se na tim lokacijama nekoliko puta otvarali novi lokali. Upravo zato je odluka da se nova gradska kavana otvori upravo u Ulici Ante Starčevića dočekana s oduševljenjem, a radovi na novoj kavani imena ‘Renard’ već su u punom jeku! Kavana ‘Renard’ nalazit će se na mjestu bivšeg kafića ‘Dva Lava’, kasnijeg kluba ‘Boa’, a otkrili smo da će novi prostor kavane Renard zasjati u novom, raskošnom ruhu primjerenom reprezentativnoj gradskoj kavani.

Kavana i slastičarnica ‘Renard’
Kako otkrivaju sami vlasnici, riječ je o posve novom, modernom interijeru koji će biti uređen detaljima prirodnog i rustikalnog izgleda. Posebnu pažnju posvetili su odabiru kave koju će nuditi gostima, kao i velik izbor kolača, raznih slastica, macaronsa i torti. Na meniju će se pronaći i ponešto zdravih, slanih obroka, a više detalja o cjelokupnoj ponudi i datumu otvorenja stiže uskoro!

Foto: Unsplash (Ilustracija)

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE