Jarun uskoro u novom izdanju: novosti koje će oduševiti sve koji obožavaju provoditi sunčane vikende na ‘zagrebačkom moru’

Svakog proljeća Jarun postane stalna adresa velikog broja Zagrepčana. Šetnja, rolanje, vožnja bicikla ili samo upijanje vitamina D uz ispijanje kave, potvrda su da je ova lokacija iznimno važan dio grada za sve. Tako je vijest o obnovi i razvoju velikog dijela Jaruna početkom godine oduševila mnoge. Sada se radovi privode kraju i imamo prilike vidjeti kako će izgledati naša nova-stara omiljena oaza u gradu.

Naime, Grad Zagreb privodi kraju obnovu ceste Aleja Matije Ljubeka. Osim toga za ovaj prostor predviđena je i nova prometna regulacija, nove aktivnosti vezane uz Rekreacijsko-sportski centar Jarun te uvođenje autobusne linije vikendom koja bi trebala služiti kao alternativa automobilima. To je možda i jedna od najvećih promjena koju će svi primijetiti čim se nađu na novom Jarunu. Dakle, javni gradski prijevoz, jednosmjerna regulacija prometa i ukidanje stotine parkirnih mjesta načini su kojima se Jarun želi transformirati u pravu rekreacijsku zonu za uživanje.

Najbolja biciklistička zona do sada

Bicikliranje je izvrstan način kretanja po gradu, bilo da tako idete na posao ili provodite slobodno vrijeme, ovo je aktivnost koja je dobra i za naše zdravlje i za okoliš. Tako je cilj obnove prostora oko Jarunskog jezera upravo učiniti savršeno pogodnim za bicikliste. Mislite li na Jarun automobilom, morat ćete ga ostaviti na jednom od ulaza. Zato sljedeći put kada se zaputite na Jarun krenite biciklom i uživajte u pogledu na predivno ‘zagrebačko more’ vozeći se novim proširenim biciklističkim stazama.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE