Potvrđeno je: Kultni film ‘Matrix’ dobit će svoj peti nastavak!

Matrix franšiza je kultna filmska saga koja je svojim revolucionarnim vizualima, kompleksnom pričom i filozofskim elementima osvojila publiku diljem svijeta. Spomenutu publiku nedavno je posebno razveselio Warner Bros. koji je najavio nastavak priče koja je započela prije više od 25 godina! Iako je Lily Wachowski bila glavna redateljica prethodnih filmova, ovoga puta će redateljsku palicu preuzeti fantastični Drew Goddard, koji je u svijetu filma jednako poznat po svom besprijekornom talentu i kreativnosti.

Iako su glavni protagonisti prethodnih filmova, Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss, oduševili svojim ulogama Nea i Trinity, Warner Bros. još uvijek nije potvrdio njihov povratak u peti film. No, ono što znamo jest da će se Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris i Priyanka Chopra Jonas, koji su se svojevremeno pridružili franšizi, vratiti na filmsko platno. Detalji samog filma obavijeni su velom tajne, a studio je jasno kazao da ne još uvijek želi otkriti zaplet. Međutim, Jesse Ehrman, predstavnik Warner Brosa., nagovijestio je da će priča dodatno proširiti svijet mašte, te kako će ostati vjerna temeljima koje je postavila Wachowski prije više od četvrt stoljeća.

Drew Goddard, koji je preuzeo ulogu redatelja, izrazio je svoje duboko poštovanje prema naslijeđu koje su Wachowskijevi stvorili, posebno ističući kako su filmovi Matrixa imali značajan utjecaj ne samo na filmsku industriju, već i na njegov osobni život. Ova franšiza, koja je započela 1999. godine, s najnovijim nastavkom “The Matrix: Resurrections” iz 2021., nastavila je osvajati srca publike svojom jedinstvenom vizijom i nevjerojatnom kreativnošću koja ne prestaje oduševljavati filmsku publiku! Više informacija o datumu izlaska stiže uskoro.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE