Najljepši kafić u Europi nalazi se u Ljubljani i osvojit će vas na prvi pogled!

Ima li bolje ideje od proljetnog izleta prekrasnom Ljubljanom koja posebno lijepo izgleda upravo u proljeće, kada se cijeli grad razbudi i dodatno proljepša tek procvjetalim pupoljcima cvijeća koje ćete pronaći doslovce na svakom kutku? Ako vam ipak to nije dovoljan razlog kako biste se zaputili u slovensku prijestolnicu, sigurni smo kako će vas neodoljiva ”Kavarna Lolita Eipprova” uvjeriti u suprotno!

Prema izboru prestižnih dezeen nagrada, preslatki kafić smješten u Trnovu, jednoj od najugodnijih ulica u centru Ljubljane – Lolita Eipprova, uvršten je među top pet svjetskih barova koji se mogu pohvaliti prekrasnim uređenjem, a koje je u potpunosti stvoreno od održivih materijala. Dizajneri su na nevjerojatan način iskombinirali umjetnost i dizajn interijera te ga u potpunosti proveli u skladu s najnovijih trendovima u kategoriji održivosti i tako popularizirali ovo prekrasno mjesto do te mjere da se o njemu piše u prestižnim svjetskim magazinima. Naime, uz spomenutu nagradu, Lolita Eipprova uvrštena je među sedam najljepših kafića u Europi od strane također prestižnog Restaurant & Bar Designa, čime se malo koji europski lokal može pohvaliti.


Sam interijer i eksterijer ovog posebnog mjesta oduševit će vas na prvi pogled; prostor Kavarne Lolita osmišljen je s iznimnom suptilnošću te se uspješno poigrava se svim ljudskim osjetilima. Sjedeći u ovom čarobnom mjestu doslovce promatrate umjetnost , dodirujete teksture i tekstil, čujete diskretne zvukove glazbe, šanka i eksterijera, mirišete toplu kavu, uživate u domaćem sladoledu i zatvarate oči pred zalogajima nevjerojatnih slastica zbog kojih se zaista isplati potegnuti i do Ljubljane… Više o ovom divnom lokalu potražite na službenoj stranici!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE