Ova bajkovita mini palača najtraženija je kuća na Hvaru i nalazi se na najljepšem dijelu tog čarobnog otoka!

Kada govorimo o najljepšim, jadranskim otocima, možemo slobodno reći kako je Hvar jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Lijepe Naše. Poznat po prekrasnim plažama, čistom plavom moru, bogatoj povijesti i još bogatijem noćnom životu, odmor na Hvaru baš uvijek je dobra ideja, ma u koje doba godine se zaputili u istraživanje ovog jadranskog bisera.
Iako nam zaista nije bio potreban dodatan razlog kako bismo Hvar ove sezone uvrstili u popis destinacija koje moramo obići, kada smo otkrili kako se jedna od najpoželjnijih smještajnih jedinica u Hrvatskoj nalazi upravo na Hvaru, odlučili smo otkriti o čemu je riječ. Imena Villa Varda, ova povijesna kuća poznata je i kao Kuća Bevilaqua. Kuća je zapravo gotička mini-palača iz 15. stoljeća i smještena je tik do crkve sv. Annunziate iz 14. stoljeća – u srcu staroga grada. Nekada mjesto važnih događanja, luksuzna troetažna Villa Varda sada je pretvorena u umirujuću oazu koja preko ljeta može postati i vaše osobno utočište za najposebniji odmor na otoku koji si možete omogućiti!

 
Villa Varda – Villa Latica
Sam dvorac dio je kulturne baština Republike Hrvatske i restauriran je s najvećom pažnjom i preciznošću, a bio je čak i tema nekoliko važnih doktorata hrvatskih stručnjaka, što samo po sebi dovoljno govori o njegovom povijesnom značaju. Villa danas ima 4 zvjezdice i nudi zapanjujuć pogled na more, ali i na staru jezgru Hvara koja će vas vratiti u neko drugo doba, a koja baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim prostrane terase, villa ima dvije spavaće sobe, te potpuno opremljenu kuhinju i dnevni boravak, a prema neovisnim recenzijama – Villa Varda – Latica najtraženija je i najhvaljenija smještajna jedinica na čitavom otoku! Više informacija o smještaju otkrijte ovdje.

Foto: Booking

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE