Zagreb bi mogao ponijeti laskavu titulu najpoželjnije filmske lokacije na svijetu!

Nakon što je proteklu godinu u Zagrebu obilježilo snimanje filma ‘Canary Black‘, stigla je i sjajna vijest za o nominaciji u kategoriji najpoželjnije novootkrivene i brzorastuće lokacije za snimanje. Čini se da su napori pozicioniranja Zagreba i Hrvatske kao filmske destinacije urodili plodom, a hoće li se naš glavni grad okruniti ovim velikim priznanjem doznat ćemo uskoro na jednom od najprestižnijih filmskih festivala – Filmskom festivalu u Cannesu.

Dakle, žiri prestižne nagrade Global Production Awards u organizaciji časopisa Screen International i britanske konzultantske kuće Olsberg SPI. Screen Intl. prepoznao je Zagreb kao najpoželjniju novootkrivenu i brzorastuću lokaciju za snimanja. Uz Zagreb u kategoriji su nominirani AlUla u Saudijskoj Arabiji, Samaná u Dominikanskoj Republici, Limerick u Irskoj i New Mexico. Hoće li naš glavni grad pomesti konkurenciju, saznat ćemo na dodjeli nagrada 22. svibnja za vrijeme jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu u Cannesu.

Nominacija koja je postavila Zagreb na filmsku mapu svijeta

Zagreb već neko vrijeme plijeni pažnju svojim lokacijama, a već je postao set brojnim filmovima, serijama i komercijalnim videima, od kojih je najviše značaja za pozicioniranje grada na filmsku mapu imao spomenuti ‘Canary Black’, u kojem gradske scene nisu imitirale neku drugu svjetsku metropolu, već je Zagreb ‘glumio’ sam sebe. Cijela Hrvatska ima mnogo potencijala za razvoj u filmskoj industriji, to posebno dokazuju primorske lokacije, a ovo priznanje Zagrebu odličan je početak pozicioniranja kontinentalnih lokacija na mapi filmskih destinacija. Sve zagrebačke filmske lokacije možete istražiti na stranicama Zagrebačkog filmskog ureda.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE