Ovo su najbolji gelovi za čišćenje problematične kože lica

Problematična koža lica je koža koja ima nepravilnosti poput akni, prištića, mitesera, crvenila, iritacije ili masne kože. Ova vrsta kože može biti uzrokovana raznim faktorima, uključujući genetiku, hormonalne promjene, lošu prehranu, stres, nepravilnu njegu kože ili korištenje neprimjerenih proizvoda za njegu kože, stoga je izrazito važan način na koji ju i tretiramo, pogotovo kada je njezino čišćenje u pitanju!

Za njegu problematične kože lica potrebno je koristiti nježne proizvode za čišćenje lica, koji neće isušiti kožu ili ju pak iritirati. Također, izrazito je važno koristiti proizvode koji sadrže aktivne sastojke koji pak djeluju protuupalno, antibakterijski i reguliraju proizvodnju sebuma. Uz to, važno je izbjegavati prehranu bogatu šećerom i masnom hranom, te izbjegavati stresne situacije. Ono što je jednako važno jest birati nježne, ali jednako učinkovite proizvode u njezi te izbjegavati istiskivanje prištića ili akni jer to može dovesti do još većih problema s kožom.

Koje proizvode odabrati kao prvi korak rutine?

Gelovi za umivanje problematične kože lica se koriste kako bi se očistila koža od nečistoća, mrtvih stanica kože, viška masnoće i drugih nečistoća koje mogu izazvati probleme na licu poput akni, prištića ili masne kože. Ovi gelovi su dobri za problematičnu kožu lica jer su često formulirani s aktivnim sastojcima poput salicilne kiseline, glikolne kiseline, voćnih kiselina ili benzoil peroksida koji djeluju protuupalno, dezinficiraju kožu, reguliraju proizvodnju sebuma i smanjuju začepljenja pora. Također, ovi proizvodi su izrazito nježni prema koži, što znači da ju neće isušiti, već će je očistiti bez oštećivanja njezine prirodne barijere.

Skintegra Clarion 2 % BHA Cleanser, La Roche-Posay Effaclar gel za čišćenje lica

Uriage Hyseac gel za pranje, Ziaja Med gel za čišćenje lica protiv nepravilnosti i akni za masnu kožu

Bioderma Sébium Gel Moussant, Dermalogica Clearing Skin Wash

Foto: Instagram, Bioderma, Dermalogica, Uriage, Ziaja, Skintegra, La Roche-Posay

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE