Ovog vikenda u Zagrebu se održavaju čak 3 sjajna buvljaka koja ne želite propustiti!

Ima li boljeg ‘modnog’ načina za proslaviti Dana planete Zemlje od promocije održivog i ekološki prihvatljivijeg pristupa modi? Vintage sajmovi u svijetu često se održavaju upravo na Dan planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja svake godine, a ovaj trend prepoznao je i naš Zagreb. I zaista, ovaj globalni događaj koji promiče zaštitu okoliša i potiče pojedince na djelovanje kako bi pomogli u zaštiti planeta konceptualno se savršeno uklapa u ideju vintage sajmova, a zbog čega će zagrebački kreativci, umjetnici i prodavači ovoga vikenda imati pune ruke posla!
Osim što vintage sajmovi nude sjajnu alternativu brzoj modi, promičući ponovnu upotrebu i recikliranje odjeće, dodataka i drugih predmeta, ovakvi sajmovi često predstavljaju lokalne prodavače i obrtnike, promičući tako pozitivan osjećaj zajednice i društva među sudionicima. Zbog svega navedenog, buvljaci i vintage sajmovi postali su nezaobilazan dodatak proslavi Dana planeta Zemlje u čitavom svijetu, a sretni smo da se ovog vikenda i u Zagrebu održavaju čak tri takva buvljaka. Stoga, ako još uvijek ne znate kako provesti ovogodišnji Dan planete, predlažemo da se upustite u eko-shopping na nekoj od zagrebačkih destinacija koje smo izdvojili u nastavku članka…
 
Najs Impact buvljak
S početkom u 11 sati na adresi Basaričekova 11 održat će se novo izdanje Nice Flea Marketa. Na buvljaku vas čeka deset izlagača koji će predstaviti odabrane komade muške i ženske odjeće te raznih modnih dodataka, a prisustvovat će i četiri hrvatska brenda koji će predstaviti svoje kolekcije u kojima koriste prirodne ili reciklirane materijale. Za glazbu je zadužen Gebrüder Košćak a u 14 sati sve prisutne čeka i tribina o održivoj modi. Događaj traje sve do 17 sati, a više informacija otkrijte ovdje.
 
Ful Cool buvljak
Na platou kluba Boogaloo od 10 do 17 sati održat će se Ful Cool buvljak koji je odgođen 1. travnja. Kao i inače, posjetitelje će dočekati šarolik izbor odjeće, modnih dodataka, ali i stripova, ploča, knjiga i još mnogo toga. Za glazbu je zaslužan DJ Tomi Phantasma, a još uvijek se možete prijaviti i kao izlagač na adresi buvljakfulkul@gmail.com. Unatoč najavljenoj kiši, organizatori se nadaju što većem broju posjetitelja koji će s dobro poznatog mjesta otići punih vrećica! Više informacija otkrijte ovdje.
 
Proljetni KSET buvljak
Još jedan buvljak koji garantira sjajan shopping definitivno je već poznati proljetni KSET buvljak. S početkom u 10 sati na adresi Unska 3 započinje veselo proljetno druženje uz odličan shopping sa sjajnim izborom rabljene odjeće, nakita i ostalih rukotvorina koje traže svog novog vlasnika. Želite li sudjelovati kao izlagač, prijavite se putem e-maila na adresi ksetbuvljak@gmail.com te svoje odabrane vintage komade ili pak novonastale rukotvorine podijelite s ostakom svijeta! Više informacija otkrijte ovdje.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE