Zarečki krov u Istri čarobna je lokacija koju se isplati posjetiti što prije!

proljećem u punom zamahu i ljetom pred vratima, sve češće se odlučujemo na boravak na otvorenom i planiranje kratkih vikend izleta. Srećom, Lijepa naša prepuna je idiličnih lokacija koje ni ne stignemo sve posjetiti, zato se planiranje ovakvih vikend avantura svodi na ‘slatke muke’ gdje prvo otići. Kao i uvijek Istra se nalazi visoko na popisu popularnih destinacija, a u njenom srcu se skriva Zarečki krov – jezero, slap i pećina u jednom.

Ova nesvakidašnja atrakcija nekoć je bila isključivo kupalište lokalaca, no danas je jednako popularna i među znatiželjnim izletnicima i turistima. Zarečki krov nalazi se tek nekoliko kilometara od Pazina i jedna je od najzanimljivijih atrakcija na rijeci Pazinčici. Naziv Zarečki krov odnosi se na slap i jezero ispod slapa koje je tijekom ljeta pogodno za kupanje. Sam slap jedan je od većih u Istri, s visine od otprilike 10 metara voda pada preko krova pećine u jezero gotovo jednake dubine.

Oaza u srcu Istre koja ima toliko toga za ponuditi

Do ove lokacije vodi makadamski put pa ćete se morati malo namučiti prije nego što budete mogli uživati u svim ljepotama ovog dijela toka Pazinčice. Osim kupanja, obilaska pećine i okolice jezera, ova lokacija izvrsna je i za napredne ovisnike o adrenalinu. Naime, na svodu pećine se nalazi ‘Zmija’, jedan od najtežih penjačkih smjerova u Hrvatskoj. Ako ipak niste taj tip rekreativca, Zarečki krov savršeno je mjesto za kupanje, skokove u vodu, šetnje i druženje u prirodi. Ako ovo predivno čudo prirode vaša sljedeća vikend destinacija, ne propustite i pitoreskni srednjovjekovni Pazin koji će vaš šarmirati u trenu.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE