Maštate o preplanulom tenu? Ove proizvode za samotamnjenje morate uvrstiti u svoju rutinu!

Moramo priznati da polako odbrojavamo dane do početka zasluženog godišnjeg odmora, a osim što ovaj period godine volimo zbog prilike da zaboravimo na sve probleme koje pred nas stavlja svakodnevica i užurbani raspored, jednako tako uživamo u preplanuloj puti zahvaljujući kojoj sve na nama izgleda bolje. Od make upa s kojim koža lica izgleda zdravo i svježe, pa sve do modnih komada koji na preplanuloj puti jednostavno izgledaju bolje, preplanuli izgled kože nešto je čemu se neizmjerno radujemo, a zahvaljujući sjajnim proizvodima njegovo stvaranje jednostavnije je no ikada!

Svi znamo da izlaganje kože sunčevim zrakama nije najpametnija ideja jer osim što ju izlažemo riziku od stvaranja težih oboljenja, jednako tako potičemo i pojavu prvih znakova starenja, u vidu bora i finih linija, pa tako izgledamo starije nego što zaista jesmo. Upravo zato prednost treba pružiti sve popularnijim proizvodima za samotamnjenje, a čije su formule danas daleko od onih koje na koži ostavljaju narančast i neuredan dojam, već vrlo prirodno imitiraju preplanuli izgled kože.

Proizvodi koje se isplati uvrstiti u kolekciju

Općenito, proizvodi za samotamnjenje spadaju u onu kategoriju kozmetičkih proizvoda koji se koriste za postizanje prividno tamnije boje kože bez izlaganja UV zračenju. Uglavnom se koriste kako bi se postigao brončani izgled kože, a najčešće ih možemo pronaći u obliku losiona, spreja, gela ili mlijeka. Također, ovi proizvodi sadrže tvari koje reagiraju s aminokiselinama u gornjem sloju kože, čime se stvara tamniji pigment, melanoidin, koji boji kožu te u čijem izgledu toliko uživamo.

Neki od popularnih sastojaka u proizvodima za samotamnjenje uključuju dihidroksiaceton (DHA), eritrolozu i karamel, dok je DHA najčešći sastojak u proizvodima za samotamnjenje, a koji radi tako da reagira s aminokiselinama u gornjem sloju kože. Ono što je izrazito važno prije korištenja proizvoda za samotamnjenje jest to da se temeljito istuširate i napravite piling, a zatim da dobro osušite kožu prije nanošenja. Također, dobro operite ruke nakon korištenja, a preporučuje se i nanošenje s rukavicama.

U nastavku smo izdvojili nekoliko proizvoda za samotamnjenje zahvaljujući kojima ćete se osjećati kao da ste na godišnjem odmoru – i to cijele godine!

Olival SUPER Tan losion za samotamnjenje, Clarins Self Tanning Milky-Lotion

Sisley Paris Self Tanning Hydrating Body Skin Care, La PIEL Pjena za samotamnjenje

Ziaja Subtle Bronze losion za samopotamnjivanje tijela, Afrodita ART of TANNING Hello, Summer Lotion za samotamnjenje

Foto: Instagram, Ziaja, Afrodita, Sisley Paris, La Piel, Olival, Clarins

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE