Zašto je prekrasni Vrsar odlična ideja za vikend izlet u Istru?

U posljednjih nekoliko godina proljetni izleti u bajkovita sela u središnjoj Istri gotovo da su postali tradicija. No, dolaskom toplijih dana odlučili smo istražiti i obalni dio ove prekrasne regije koja krije neke od najljepših gradića u Hrvatskoj od kojih doslovce zastaje dah. A jedan od njih svakako je i romantični Vrsat koji, ako već niste, jednostavno morate posjetiti barem jednom u životu!

Vrsar je malo, sanjivo selo koje je svoje mjesto pronašlo između poznatih primorskih gradova Rovinja i Poreča, a zbog čije blizine često ostane posve neopravdano neprimjećen. Najveća atrakcija ovog divnog mjesta definitivno je njegova slikovita luka koja je jedna od najljepših u Hrvatskoj. Sasvim smo sigurni kako će vas posve oduševiti i nevjerojatne ljepote Staroga grada Vrsara koji sa svojim vijugavim uličicama, romantičnim šarenim kućicama i prelijepim kafićima izgleda kao pravo bajkovito mediteransko selo kakvo obično viđamo samo na razglednicama. Vrsar će oduševiti i sve one koji posebno uživaju u morskim aktivnostima; kupanju i izležavanju na plažama koje su u Vrsaru mahom poredane uz obalu, a na kojima ćete odmah zamijetiti očaravajuću tirkizno plavu boju mora koja Vrsar čini pravim draguljom hrvatske obale koji je sve poznatiji među turistima, a koji je ipak još uvijek pošteđen ogromnih gužvi tijekom ljetnih mjeseci.

Daleko od tipičnih turističkih središta, ovo mjesto je uspjelo sačuvati svoj autentični karakter mediteranskog ribarskog mjesta koji Vrsaru daje jedan poseban šarm koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i genijalne ture promatranja dupina koje kreću ravno iz vrsarske luke u zalazak sunca, a koje pružaju jedinstveno iskustvo koje sigurno nećete zaboraviti. Više informacija o Vrsaru potražite ovdje!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE