Kontroverzna Victoria’s Secret revija se vraća nakon šest godina ‘pauze’

Brend Victoria’s Secret je uslijed skandala i internih promjena u poslovanju 2018. godine održao svoju posljednju modnu reviju. Kako su teme inkluzivnosti i “body positivityja” postajale prisutnije u javnom prostoru, ovaj nekoć kultni, ali i poprilično kontroverzni modni događaj sve se češće nalazio na meti kritičara. Sada, gotovo šest godina kasnije, odlučni su dokazati da su “promijenili ploču”, najavljujući povratak Victoria’s Secret revije u punom sjaju.

Na određeni način, format su oživjeli još prošle jeseni, kroz dokumentarac koji su lansirali na streaming servisu Prime Video. Međutim, tvrtka je u srijedu najavila povratak revije u njezinom izvornom obliku – na pisti, pred stvarnom publikom. “Ova nova, poboljšana verzija odražavat će sve što je brend danas, uz sve ono što poznajete i volite – glamur, krila, glazbeni show i drugo” navodi se u priopćenju za javnost.

Inače, Victoria’s Secret je prvi put prikazao svoju kolekciju na ovaj način još 1985., s ciljem proširenja svog carstva mirisa i donjeg rublja. Show je kroz godine postao globalna senzacija, televizijski događaj s desecima milijuna gledatelja, koji je postao odskočna daska karijera modela poput Adriane Lime, Alessandre Ambrosio i Candice Swanepoel. Također, uz “Anđelice” su se na pisti redovito pojavljivale i neke od najvećih zvijezda iz svijeta glazbe (primjerice, 2016. su na reviji zapjevali Weeknd, Lady Gaga i Bruno Mars).

Ključnu ulogu u usponu, ali i padu Victoria’s Secreta odigrao je Ed Razek, tadašnji šef marketinškog ureda. Razek će ostati zapamćen po svojem neslavnom intervjuu za Vogue uoči posljednje revije 2018., u kojem je izrazio kontroverzna stajališta o transrodnim i “plus-size” modelima. Istovremeno se Victoria’s Secret suočavao s različitim financijskim problemima, ali i drugim medijskim skandalima. Sve je ovo “kumovalo” velikim promjenama u poslovanju i strukturi Victoria’s Secreta, koji se naposljetku odvojio od matične firme L Brands te otvorio novo poglavlje kao vlastita javna tvrtka.

Foto: Profimedia

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE