Od divovske mačke do bicikla na crvenom tepihu: O ovim viralnim trenucima Met Gale još će se dugo pričati

Jedan od najiščekivanijih događaja u modnom kalendaru, Met Gala, još je prije postojanja Instagrama i TikToka izgradio imidž na viralnim trenucima s crvenog tepiha. Na večeri s Annom Wintour i svjetskim A-listerima nema mjesta “tihom luksuzu” – najvažnije je istaknuti se i interpretirati zadanu temu na što kreativniji način. Za ovogodišnje izdanje Met Gale slavni su se uzvanici inspirirali legendarnim Karlom Lagerfeldom, a događaj je i ovoga puta iznjedrio brojne lookove za pamćenje.

Crvenim tepihom su dominirale boje Karlove prepoznatljive “uniforme” – crna i bijela, Chanelov tvid i oživljeni vintage komadi s Lagerfeldovim potpisom. Izdanje Nicole Kidman instantno je osvojilo društvene mreže. Australska glumica odjenula je ružičastu Chanel couture haljinu, koju je sam Karl osmislio za nju 2004. godine, kada se pojavila u reklami za Chanel No. 5 u režiji Baza Luhrmanna. Dua Lipa je također dokazala kako “reciklaža” može biti itekako šik, odabravši vjenčanicu koju je slavno nosila Claudia Schiffer na Chanelovoj reviji za jesen/zimu 1992. godine.

Je li se riskantan pristup isplatio?

Među stotinama sinoćnjih kombinacija posebno se istaknulo i odvažno izdanje repera Lil Nas Xa, koji se pojavio u Metropolitan Muzeju od glave do pete prekriven svjetlucavom srebrnom bojom te Swarovski kristalima i biserima. Mnogo su prašine podignula i dva looka inspirirana Karlovom obožavanom mačkom Choupette – Doja Cat je upotpunila raskošnu haljinu Oscara de la Rente mačjim ušima i protetskim dodacima na licu, dok je Jared Leto stigao u divovskom krznenom mačjem odijelu. Kultni Karlov imidž na svoj su način rekreirale Cara Delevigne i Cardi B, a mnogo se pričalo i o nesvakidašnjoj kombinaciji rublja za oblikovanje i bisera koju je pokazala Kim Kardashian, kao i o pjevaču Davidu Byrneu koji je na glamurozno okupljanje stigao – biciklom.

Foto: Instagarm

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE