Poznato je tko će zamijeniti Toma Forda nakon odlaska iz brenda!

Modni insajderi već neko vrijeme nagađaju kako će Toma Forda na poziciji kreativnog direktora njegove istoimene marke zamijeniti Peter Hawkings, a sada je stigla i službena potvrda. Dva dana nakon što je predstavio svoju posljednju kolekciju za modnu kuću, koju je još u studenom prodao Esteé Lauderu za vrtoglavih 2.8 milijardi dolara, Fordovim je nasljednikom imenovan njegov dugogodišnji suradnik i kreator muške linije odjeće.

Na poziciju glavnog izvršnog direktora u Tomu Fordu zasjeo je Guillaume Jesel, koji je posljednjih devet godina obnašao funkciju predsjednika Tom Ford Beauty. Pod njegovom je palicom brend ostvario značajan uspjeh na parfemskom i kozmetičkom tržištu zahvaljujući bestsellerima poput Black Orchid mirisa i tekućih ruževa. Hawkins također ima dugu prošlost s Fordom – zajedno su počeli raditi prije četvrt stoljeća, još za vrijeme Tomova mandata u Gucciju.

“Od stvaranja linije muške odjeće Tom Ford, Peter je bio ključan za uspjeh brenda. On je nevjerojatno talentiran vođa s ogromnim iskustvom u industriji, a njegovo imenovanje daje mi povjerenje da će se moja predanost stvaranju modnih proizvoda s najvišom razinom dizajna i kvalitete nastaviti”, poručio je Ford u službenoj izjavi. Ranije je najavljeno kako će Tom ostati “kreativni vizionar” brenda do kraja tekuće godine, dok će Domenico De Sole, Fordov dugogodišnji poslovni partner i predsjednik marke, ostati u tvrtki u svojstvu savjetnika tijekom tranzicije. Prema priopćenju za javnost, Ford će se nakon napuštanja brenda usredotočiti na svoju produkcijsku tvrtku Fade to Black, s kojom već radi na novim projektima. Podsjećamo, modni dizajner je ranije napisao, producirao i režirao dva filma – ” A Single Man” (2009.) i “Nocturnal Animals” (2016.)

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE