Izdvojili smo 6 najboljih mineralnih pudera koje će vaša koža obožavati!

Njega kože lica nam vrlo često zadaje probleme u smislu poteškoća odabira pravih proizvoda koji odgovaraju našoj koži. Često kupimo proizvode s neodgovarajućim nijansama ili teksturom i ne znamo što s njima. Da bi nam kozmetički proizvodi odgovarali, potrebno je prije svega imati ispravnu i redovitu scincare rutinu koja određuje određene korake. Najvažniji korak je čišćenje lica, nakon kojeg nanosimo serum i hidratantnu kremu koja je idealna podloga za puder.

Puder je najvažniji proizvod i osnovna baza svakog make upa, bez njega ne možemo postići efekt zdrave i odmorne kože. Pronaći ispravan puder je vrlo teško, a osobito bismo izdvojili mineralne pudere koji se nameću kao idealna opcija za one koji nikako ne mogu pronaći odgovarajući puder. Specifičnu su po tom što sadrže prirodne sastojke koji potječu iz minerala zemlje poput cinka, željeza i titanija što je izuzetno pogodno za kožu. Kako se mijenjaju godišnja doba, tako se mijenja i naša skincare i make up rutina, pa u tom smislu sada prelazimo na proizvode nešto laganije teksture. Mineralni puderi imaju teksturu koja je laganija od klasičnog pudera pa ih ne osjećamo na koži. Naša koža ispod njega diše i osim toga ovi proizvodi sadrže i SPF faktor što je važno za ovo godišnje doba.

Riječ je o proizvodima koji imaju i dobru moć prekrivanja pa ih nije potrebno nanositi u velikim količinama. Specifični su po tome što u sebi sadrže čestice minerala koje se lako stapaju s kožom i zbog toga se lako prilagode prirodnoj boji tena. Vaše lice će izgledati svježe i njegovano. Kada govorimo o teksturi, možete izabrati tekući mineralni puder, u kamenu ili prahu. Koji ćete odabrati ovisi o vašem tipu kožu. Ako imate suhu kožu, preporuka je tekući dok je za masnu odličan izbor puderi u kamenu koji imaju matirajući efekt, a nisu preteški. Posebno bismo izdvojili Clinique Superpowder Double Face Makeup koji ima savršenu moć prekrivanja.

U nastavku izdvajamo najbolje mineralne pudere iz aktualne ponude.

L’Oréal Paris True Match Minerals Foundation, Clinique Superpowder Double Face Makeup

jane iredale PurePressed Base Mineral Foundation puder, NYX Professional Makeup Mineral Matte Finishing Powder

Bare Minerals ORIGINAL Loose Mineral Foundation Broad Spectrum SPF 15, Vichy Minéralblend Foundation

Foto: Instagram, DM, Douglas, NYX

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE