Jeste li već isprobali ovaj ukusan napitak koji topi kilograme kao od šale?

Nešto topliji dani koje sa sobom donosi proljeće pravi su poticaj da napravimo malene izmjene unutar ormara, ali i unutar svakodnevne rutine. Gubitak kilograma nešto je o čemu krećemo intenzivno razmišljati dolaskom ljepšeg vremena, stoga je pravo vrijeme da uz balansiranu i nešto laganiju prehranu te veću fizičku aktivnost, u svoju rutinu uvrstite i detox napitak čiji su rezultati zaista sjajni!

Općenito, detox napitci za mršavljenje su popularni iz brojnih razloga, a najviše zbog svojih potencijalnih zdravstvenih prednosti, uključujući smanjenje tjelesne težine i poboljšanje općeg zdravlja. Ovi napici obično se sastoje od kombinacije voća, povrća i biljaka koje su bogate hranjivim tvarima i antioksidansima, a upravo takav je i napitak koji smo izdvojili u nastavku. Ovaj nevjerojatno ukusan napitak za mršavljenje obično se konzumira umjesto obroka ili kao međuobrok kako bi se smanjio unos kalorija, poboljšala probava i ubrzao metabolizam, a sve što vam je za njega potrebno jest sljedeće:

Sastojci:

1 zrela banana
1 zrela kruška
1 šaka svježeg špinata
1/2 šalice narezanog celera
1/2 šalice svježeg peršina
1/2 šalice kokosove vode
1 žlica lanenog sjemena
sok od 1/2 limuna



Priprema:

U blenderu dobro pomiješajte sve sastojke dok ne postanu glatki, a ako je potrebno, dodajte malo vode kako biste postigli željenu konzistenciju. Napitak možete odmah konzumirati te smo sigurni da će vas oduševiti svojim okusom, ali i pravi boostom dobre energije. Ono što je još bitno istaknuti jest to da iako su detox napitci za mršavljenje zdraviji od većine prerađene hrane, oni ipak ne bi trebali biti jedini način prehrane. Potrebno je konzumirati uravnoteženu prehranu bogatu hranjivim tvarima kako biste održali optimalno zdravlje i postigli svoje ciljeve mršavljenja!

Foto: Unsplash, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE