Želite li imati prekrasno oblikovana leđa i ruke, ovaj trening od 10 minuta morat probati!

Što se tiče vježbanja i oblikovanja tijela, najčešće smo fokusirani na struk, noge i stražnjicu, no ne trebamo zaboraviti na gornji dio tijela ako želimo postići skladnu figuru. Dolaskom toplijeg vremena i laganijih odjevnih komada naša leđa i ruke su sve češće u fokusu, a postići prekrasno oblikovana leđa i ruke relativno je jednostavno uz nekoliko vježbi koje će uz dosljednost dati odlične rezultate.

Treniranje je bi trebalo biti ključan dio svakodnevice svih nas, ne samo zbog estetskih razloga, već i zbog cjelokupne kvalitete života. Tako su vježbe kojima osnažujemo gornji dio tijela, posebno leđa, izrazito važne za naše držanje, posebno u situaciji kada većina nas radi posao koji uključuje mnogo sjedenja. Zato smo odlučili izdvojiti vježbe koje će vam pomoći u tome, a istovremeno će učiniti da vaš gornji dio tijela izgleda jako lijepo i senzualno u ljetnim kombinacijama koje ćemo uskoro nositi. Sve što vam treba je tek nekoliko minuta dnevno koje ćete posvetiti jednostavnim i zabavnim vježbama koje će dati rezultate.

Ne, ne radi se samo o sklekovima

Iako su sklekovi jedna od najučinkovitijih vježbi, koji između ostalog pomažu i u izgradnji gornjeg dijela tijela, potrebno je mnogo snage da ih se izvede, zbog čega mnogi od nas od početka imaju averziju prema njima. Poanta je da nam treniranje prije svega bude zabavno i motivirajuće, zato u videu na kraju članka možete pronaći cijeli niz alternativnih vježbi koje će aktivirati ovaj dio tijela. Ipak, sklekove se isplati uvrstiti u rutinu, ali umjesto klasičnih odradite tzv. ležeće i sklekove na koljenima. Osim toga, vježbe koje možete napraviti bez ikakve opreme uključuju leđnjake, varijacije plankova, izdržaje u ‘dupin’ pozi i jako zabavno titranje rukama, za koje možete imati osjećaj da ne čini mnogo, ali dosljednim ponavljanjem uistinu daje rezultate.

Foto: Instagram, YouTube

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE