Kako njegovati osjetljivu kožu lica?

Svi znamo da postoji nekoliko različitih tipova kože lica, a na temelju kojih određujemo kako bi otprilike trebala izgledati naša skincare rutina. No, jeste li znali da svaka koža lica prolazi kroz određena stanja kojima njega također mora biti prilagođena? Baš svaki tip kože lica, bila ona suha, masna, mlada ili zrela, može biti osjetljiv, stoga je važno takvoj koži pružiti adekvatnu njegu, bez obzira na to radi ili se o privremenoj ili pak svakodnevnoj osjetljivosti.

Ako ne možete procijeniti imate li osjetljivu kožu lica, najbolji pokazatelji su neugodna napetost na koži, svrbež, osjećaj bockanja, zatezanja ili pak peckanja. Zapravo je riječ o vrlo intenzivnim pokazateljima koji glasno javljaju da se nešto u našoj rutini mora promijeniti kako bi se kožna barijera što uspješnije vratila u svoj balans. Za razliku od zdrave kože lica, ona osjetljiva će na neke podražaje reagirati brže i intenzivnije, a što je jedan od razloga zašto njega mora uključivati kvalitetne, funkcionalne proizvode te one čije su formule razvijene ciljano za ovu skincare problematiku.

Sjajna vijest je ta da je jedan od omiljenijih domaćih brendova Olival nedavno predstavio proizvod koji će obožavati netolerantna, reaktivna koža sklona crvenilu. Riječ je o Olival Amino aktivator CM tretmanskoj kremi izrazito lagane teksture, a ono što kod nje volimo je to što se brzo upija u kožu, ne ostavljajući mastan izgled. Vrlo malo proizvoda sasvim je dovoljno da se nahrani kompletna koža lica (ali i vrata i dekoltea), a ono što se odmah može osjetiti nakon nanošenja jest instantan učinak hidratacije. S redovitim korištenjem primijetit ćete ublažavanje utjecaja vanjskih čimbenika na kožu lica, a s obzirom na to da je riječ o izrazito laganoj formuli, krema će sjajno poslužiti i kao priprema za make up!

 

Olival Amino aktivator CM tretmanska krema u sebi sadrži hvaljene i inovativne aktivne sastojke poput 2% kompleksa aminokiselina, CM-Naringenina Chalcone, 2,5% azeloglicina, ekstrakta sikavice, poliglutaminske kiselinu itd., pa tako možete biti sigurni da očekivani rezultati neće izostati. Kompleks aminokiselina koži vraća elastičnost i podržava njenu prirodnu otpornost, dok CM-Naringenin-Chalcone i azeloglicin ublažavaju reaktivnost te vraćaju kožu u njezin balans.  

Carboxy-Methyl (CM)-Naringenin-Chalcone je sastojak o kojem će se tek pričati, a koji nije možda na prvu zvučan kao neki drugi popularni sastojci u kozmetici, no njegova uloga je itekako vrijedna u njezi kože lica. Riječ je o sastojku deriviranom iz prirodnog polifenola koji se može pronaći u kori agruma ili rajčici, a ima snažno protuupalno djelovanje. Ovaj inovativan sastojak obožavat će koža s rozacejom ili generalno osjetljiva koža sklona svrbežu i crvenilu.

Kako koristiti Olival Amino aktivator CM tretmansku kremu?

Prije nanošenja kreme pripremite kožu lica tako da ju očistite nježnim čistačem, a zatim ju nanesite ujutro i/ili navečer, ovisno o potrebama same kože. Ako ćete ju koristiti u jutarnjoj rutini, naš prijedlog je da prije kreme na kožu lica nanesete Olival Hijaluron hidrator 4H koji će pružiti dodatan boost hidratacije te će ju zadržati na koži lica cijeli dan, ma koliko vaš tempo bio užurban. Također, Olival Amino aktivator CM tretmansku kremu ujutro slobodno kombinirajte s Professional kremom za lice SPF 50, ne zbog sastojaka već zbog potrebe za zaštitom osjetljive kože od sunca.

Nadalje, noćna rutina može biti nešto drugačija, pa možete nanijeti na vlažnu kožu i nekoliko kapljica Olivalovog Peptidnog seruma P koji djeluje revitalizirajuće na kožu lica i vrata, potičući i jačajući proizvodnju kolagena.

Definitivno je riječ o proizvodu koji će se lako uklopiti u baš svaku skincare rutinu te smo sigurni da, jednom kada ga isprobate, zauvijek ćete mu se i vraćati.

Foto: Olival, Pexels

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE