Koja ulja za njegu kože lica odabrati?

Ne tako davno ideja da stavljamo ulje na svoje lice činila se kao neslana šala. Gusta i masna tekstura ulja često je predstavljala sigurnu kartu da se na koži lica napraviti potpuni nered; od akni, prištića i mitesera, ulja su često bila veliki neprijatelj umjesto saveznik zdravog i njegovanog tena. Danas to više nije slučaj jer imamo nadohvat ruke pročišćene i lagane formule koje su nekomedogene te neće izazvati upalne procese, a koži lica će pružiti kvalitetu njegu!

Ako još uvijek niste isprobali ulja za njegu kože lica, onda zaista ne znamo što čekate? Iako kreme za njegu kože lica slove kao najpopularniji proizvod na tržištu, ulja su tu da svakodnevnu rutinu podignu na jednu sasvim novu razinu. Ulja za njegu kože lica često koristimo kao dio rutine kako bi se koža hidratizirala, nahranila i zaštitila od vanjskih štetnih utjecaja. Također, njihova formula može biti biljnog ili sintetičkog podrijetla, a najčešće se koristi kokosovo ulje, arganovo, ulje jojobe, šipka, ulje lavande isl.

Kako koristiti ulje u skincare rutini?

Korištenje ulja za njegu kože lica posebno je važno za osobe koje imaju suhu, dehidriranu i oštećenu kožu, ali se mogu koristiti i za normalnu i masnu kožu. Ulja za njegu kože lica mogu pomoći u reguliranju proizvodnje sebuma, čime se smanjuje rizik od pojave akni i prištića, a također mogu pomoći i u smanjenju vidljivosti bora i ožiljaka. Kupovina ulja za njegu kože lica može biti korisna ako želite poboljšati izgled i zdravlje svoje kože. S druge strane, ono što je izrazito važno jest odabrati pravo ulje za svoj tip kože lica, ali i provjeriti kvalitetu proizvoda te kupiti one koji sadrže visokokvalitetne sastojke. Ulje možete koristiti kao zadnji korak svakodnevne njege, dakle umjesto klasične kreme za lice ili pak staviti nekoliko kapljica ulja u omiljenu kremu kako biste pospješili njezinu učinkovitost.

U nastavku smo izdvojili nekoliko ulja koja će dubinski nahraniti vašu kožu lica te stvoriti zdrav i mladenački izgled.

La Mer The Renewal Oil, Charlotte Tilbury Collagen Superfusion ulje za lice

Apivita Wine elixir obnavljajuće ulje za učvršćivanje kože

Trilogy Certified Organic Rosehip Oil, The Ordinary 100% Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil

Foto: Instagram, Trilogy, The Ordinay, Apivita, La Mer, Charlotte Tilbury

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE