Mrzite raditi trbušnjake? Onda ovaj trening od 15 minuta za ravan trbuh morate isprobati!

Vjerujemo da mnogi ne razmišljaju o treniranju pred same blagdane, no činjenica jest da je za izgradnju idealne figure važan kontinuitet, bez obzira na okolnosti koje nas već u startu sputavaju. Ako maštate o zategnutoj figuri koju ćete ponosno pokazivati na plaži, onda je sada idealan trenutak da se primite posla i dovedete svoju liniju do savršenstva!

Kada je naš fizički izgled u pitanju, veliki broj ljudi će se složiti kako je trbuh dio tijela čiji bi izgled definitivno poboljšali. Dugo sjedenje, vrlo malo fizičke aktivnosti i loši prehrambeni izbori koji najčešće uključuju zaustavljanje u lokalnoj pekari na putu do posla, ostavljaju velike posljedice na ovom dijelu tijela. Iako je opće prihvaćeno mišljenje kako su trbušnjaci najbolja vježba za trbušne mišiće, to baš i nije u potpunosti točno. Postoji mnogo razloga zašto trbušnjaci ne bi trebali biti vaš primarni odabir kada težite čvrstom i ravnom trbuhu, a jedan od vodećih jest taj da vrlo mali broj nas ih zaista radi na ispravan način.

Da ozljede prilikom vježbanja nisu nikakva novost jasno je svima, no vježbe koje mogu dovesti do ozljeđivanja kralježnice treba razmatrati s posebnim oprezom. Nepravilno vježbanje trbušnih mišića može izazvati više štete nego koristi kada je zdravlje u pitanju, pa ako ne trenirate u teretani pod budnim okom stručnjaka, već u unutrašnjosti svoga doma, odaberite trening koji će odobravati čak i oni kojima se kosa diže na glavi od same pomisli na vježbanje ove skupine mišića. U nastavku smo izdvojili jedan odličan video trening od svega 15 minuta, a za koji vam nije potrebna dodatna oprema već samo dobra volja!

Foto: Instagram, Youtube

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE