Najbolji gelovi za umivanje s kojima će se mješovita koža osjećati preporođeno!

Čistoća je preduvjet za zdravu i lijepu kožu. Upravo zbog toga čistači za lice, odnosno gelovi za umivanje su temelj svake skin care rutine. Odstranjivanjem nečistoća i ostataka šminke štitimo kožu od upalnih procesa i omogućujemo da kroz ostale korake u našoj rutini koža dobije potrebnu njegu. Kada je riječ o pravilnom odabiru proizvoda koji će biti učinkoviti važno ih je prilagoditi našem tipu lica.

Najčešće nailazimo na savjete kako se brinuti o suhoj ili masnoj koži, no što je s mješovitim tipom kože? Svi koji imaju ovakav tip kože znaju koliko ponekad nije jednostavno pronaći proizvod koji će odgovoriti na sve potrebe ovog tipa kože. Mješoviti tip kože ima obilježja nekoliko različitih tipova, tako je najčešće karakteriziraju masna T-zona (čelo, nos i brada) te suh ostatak lica na području obraza. Budući da kombinacija tipova kože može učiniti prilično teškim rješavanje svih problema jednim sredstvom za uklanjanje nečistoća, složili smo popis nekoliko proizvoda koji bi vam trebao olakšati taj izbor pri sljedećem obnavljanju skin care kolekcije.

Proizvodi koje će mješovita koža obožavati

Kada se radi o mješovitoj koži, sva sredstva za čišćenje neće vam odgovarati jer je potrebno pronaći učinkovito izbalansiranu formulu koja će pokriti više različitih problematičnih područja. Tako neki proizvodi mogu previše navlažiti masne dijelove, dok s druge strane nisu dovoljno hidratizirajući kako bi pružili adekvatnu njegu suhim dijelovima. Ako imate ovaj tip kože, obratite pažnju i na neke posebne zahtjeve vaše kože kao što su osjetljivost, sklonost iritacijama i posebno suhi dijelovi. U nastavku potražite gelove za umivanje koji se nalaze u samom vrhu kad je riječ o njezi mješovite kože lica.

Kiehl’s Ultra Facial Cleanser, La Roche-Posay Toleriane Purifying Foaming Cleanser

Dermalogica Special Cleansing Gel

The Ordinary Squalane Cleanser, CeraVe Foaming Facial Cleanser

Foto: Instagarm, Kiehl’s, La Roche-Posay, Dermalogica, The Ordinary, CeraVe

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE