Najbolji suhi šamponi koji će spasiti baš svaku frizuru

Da je frizura poseban detalj koji zaokružuje naše svakodnevno modno izdanje ne trebamo previše naglašavati. U prilog tome najbolje ide činjenica da dane pranja kose određujemo prema važnim prigodama i svakodnevnim obavezama u kojima želimo pokazati svoje najbolje izdanje, no kako je nerealno očekivati da baš svak dan možemo prati i stilizirati kosu, imati proizvode kao što su suhi šamponi nešto je što se isplati imati u svojoj kolekciji!

Ako do sada niste čuli za suhi šampon i isti nemate u svojoj kolekciji, onda zaista ne znamo što čekate? Riječ je o proizvodu za njegu kose koji se koristi kao alternativa klasičnom pranju, a najčešće ga možemo pronaći u obliku spreja koji se direktno nanosi na korijen kose. Ovaj proizvod funkcionira poprilično jednostavno; njegova formula sadrži sastojke koji upijaju višak masnoće i nečistoće iz kose, pa tako možemo uživati u osvježenom i čistom izgledu bez potrebe za vodom.

Batiste Rose Gold, Ouai Super Dry Shampoo

Moroccanoil Dry Shampoo Dark Tones suhi šampon, Klorane organska kopriva šampon za suho pranje

Sol de Janeiro Brazilian Joia™ Dry Shampoo Refreshing Dry Shampoo, Kérastase Fresh Affair suhi šampon

 Kada koristiti suhi šampon?

Ovaj proizvod sjajna je opcija kada niste u mogućnosti oprati kosu jer ruku na srce, i nije baš riječ o najdražoj nam aktivnosti. Također, praktično ga je imati sa sobom na kampiranju ili putovanju te se može koristiti kao proizvod koji će produžiti vrijeme između pranja, kako bi kosa izgledala svježije. Ono što je bitno istaknuti jest to da suhi šampon nije zamjena za redovito pranje kose, već je riječ o privremenom rješenju, a čiji su rezultati zapravo sjajni. Korištenje suhog šampona vrlo je jednostavno te se on nanosi na udaljenosti od oko 15-20 cm gdje je potrebno sačekati nekoliko minuta da se šampon upije, a potom je potrebno kosu dobro raščešljati. Rezultat je čista kosa, zdravog i mirisnog izgleda koja se jednostavno stilizira!

Foto: Instagram, Batiste, Ouai, Moroccanoil, Klorane, Sol de Janiero, Kerastase

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE