Ovo je trenutno najpopularniji recept za proljetni detox koji ćete s lakoćom napraviti kod kuće!

O važnosti i zdravstvenim dobrobitima pijenja vode ne moramo posebno govoriti, no što je sa sve popularnijim varijantama vode za detoksikaciju koja garantira gubitak kilograma? Iako ćete konzumiranjem detoks pića nedvojbeno unijet mnogo vitamina i minerala, bez kontinuirane pravilne ishrane i svakodnevne tjelovježbe, ovi napitci neće vam pretjerano pomoći u gubitku kilograma.
No, oni su sjajan izbor za sve one koji žele osnažiti organizam i u svoju prehranu unijeti što više svježeg voća i povrća. I dok brojni detoks napitci čine upravo to – miješaju što više voća i povrća koji sami po sebi pomažu u gubitku kilograma, brojni stručnjaci tvrde kako je katkada zaista bolje slijediti dobro staro pravilo ‘Manje je više’, a posebice ako vam je cilj smanjiti unos ugljikohidrata na nekoliko dana, i doslovce – resetirati organizam nakon određenog perioda u kojem niste pretjerano obraćali pažnju na kvalitetu namirnica koje konzumirate. Upravo zato, ove sezone kao najpopularniji ‘homemade’ detoks napitak nametnulo se najjednostavnije piće za koje su vam potrebna tek tri sastojka – Limun, krastavac, i čista kokosova voda, a koji će ujedno biti sjajan saveznik u gubljenju kilograma! Sve što trebate učiniti je staviti narezani limun i krastavac (s korom) u 500 ml kokosove vode i ostaviti u hladnjaku na 20 minuta.  
 
Brojne dobrobiti kokosove vode
Za razliku od drugih sokova, kokosova voda bez okusa sadrži malo šećera i kalorija. Kokosova voda popularna je za rehidraciju nakon vježbanja, a mnogi je nazivaju prirodnom ‘infuzijom’ zbog nevjerojatne količine elektrolita koje sadrži, poput kalija, natrija i mangana koji će povratiti vašu energiju u nekoliko trenutaka. Uz kombinaciju krastavca i limuna koji su sami po sebi prepuni antioksidansa, ovaj napitak jedan je od rijetkih koji s pravom nosi naziv ‘detoks’, a zbog činjenice da ga možemo pripremiti u doslovce nekoliko minuta, zaista nema nikakvog razloga da ovo zdravo piće ne pokušate uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu, bez obzira na to želite li izgubiti višak kilograma ili samo tražite neki novi, zdravi napitak koji ćete ispijati ove sezone! 

Foto: Instagram, Unsplash

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE