Ovo su najbolje BB kreme koje nisu teške, a imaju prekrivanje poput pudera!

Kada govorimo o cjelokupnoj njezi kože, vrlo često njegu kože lica izdvajamo kao najbitniju, što nije ni čudno s obzirom na to da je lice prva stavka koju primjećujemo kod drugih ljudi. No, to ne znači da briga za cjelokupnu kožu nije bitna. Njega kože lica je vrlo iscrpljujuća jer zahtjeva brojne korake kako bi završni dojam bio dobar. Mijenja se ovisno o godinama, no ona u svakom slučaju treba biti svakodnevni ritual koji ne smijemo izostaviti bez obzira na to koliko nam je život ubrzan. Kako bismo to učinili na pravi način, trebamo slijediti svakodnevne korake, a onaj koji nikako ne smijemo zaboraviti jest čišćenje lica.

Trenutno se nalazimo u proljetnom razdoblje gdje je naše lice izloženo toplini više nego zimi. U tom smislu moramo paziti da nanosimo SPF faktor kako bismo zaštitili naše lice. Osim toga u toplijim vremena je ponekad tekući puder težak za kožu našeg lica, stoga ga je potrebno zamijeniti laganijim proizvodima koji će istovremeno prekriti nedostatke, a dati našem licu lijepu nijansu koja će imitirati boju naše kože. U moru proizvoda, BB kreme su se pokazale kao najbolji odabir. BB krema je nešto teže teksture od obične tonirane kreme i zato je jako dobro zamjena običnom puderu.

Možemo je koristiti kao svakodnevnu scincare rutinu, ali je važno prije nje nanijeti serum kako nam koža ne bi bila suha. Za one koji imaju jako suhu kožu, potrebno je nanijeti i hidratantnu kremu prije BB kreme kako bi naše lice bilo dovoljno hidrirano. Za večernji make up look predlažemo preko BB kreme nanijeti puder u kamenu i tako ćemo imati postojanu, a laganu podlogu od koje će naše lice izgledati zdravo i baršunasto. Za masnu kožu predlažemo La Roche-Posay Hydreane BB kremu koja će biti savršena za vaše lice.

U nastavku izdvajamo najbolje BB kreme iz aktualne ponude.

Garnier Miracle skin perfector BB krema, Maybelline Dream fresh BB

La Roche-Posay Hydreane BB, Kiehl’s Actively Correcting & Beautifying BB Cream

Vichy Idealia BB krema, L’Oreal Magic BB krema

Foto: Instagram, DM, Douglas

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE