Svi večeras gledaju Eurosong, a mi smo otkrili kako najlakše glasati za Let3!

Prošlo je već punih šest godina otkako su Hrvati s ovolikim željom iščekivali veliko finale najvećeg pjevačkog natjecanja na svijetu – Eurosonga. Iako su potpuno podijelili mišljenja domaće i svjetske publike, riječki rokeri poznatiji pod imenom Let 3,  koje je Hrvatska izabrala za svoje predstavnike na ovogodišnjem Eurosongu, izazvali su snažne reakcije i preko noći postali veliki favoriti, a njihov polufinalni video nastup ima daleko najviše pregleda od svih ostalih izvođača, i to na službenom kanalu Eurosonga.
 
No, ovogodišnje finale Eurosonga donosi brojne promjene u sistemu glasanja, a koje dozvoljavaju ljudima iz svih dijelova svijeta da glasaju za svoje favorite. Do sada su u glasanju sudjelovali isključivo oni predstavnici koji su izborili finale, što više neće biti slučaj. Glasati mogu apsolutno svi putem aplikacije Eurovision song contest, SMS-om, na službenoj stranici i naravno – pozivom. Bitno je naglasiti da svi gledatelji čije zemlje sudjeluju u finalu imaju na raspolaganju sve navedene opcije glasanja, a gledatelji zemalja koji ne sudjeluju u finalnoj večeri mogu sudjelovati isključivo putem internetske stranice. Također, putem web stranice mogu glasati i svi Hrvati koji svoj žele dati riječkim dečkima, odnosno vlastitoj zemlji. Cijena SMS poruke iznosit će 0.49 eura, dok će poziv biti 50 centi, a glasate li u aplikaciji, procedura je identična kao za SMS ili poziv, samo što će cijeli proces umjesto vas odraditi aplikacija.

 
Hrvatska nastupa na samom kraju
 
Iako se Hrvatska vrlo brzo nakon Dorine pobjede Leta 3 pronašla na brojnim popisima najvećih favorita ovogodišnjeg Eurosonga, Letovci su tek u posljednjih nekoliko tjedana napravili pravu bum u Liverpoolu , a u međuvremenu su na kladionicama skočili na visoko 11. mjesto! Od 26 zemalja koje će danas nastupiti, Hrvatska će na pozornicu kročiti 25. po redu, što je, kako kažu stručnjaci, sjajna vijest za našu zemlju čiji će nastup ovako biti još upečatljiviji. Glasanje počinje odmah nakon završetka posljednje pjesme i traje samo 40 minuta, stoga budite spremni i barem nekoliko puta glasajte za Hrvatsku koja napokon ima, ne samo pjesmu u finalu, već i favorita za pobjedu! 

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE