Poznata vizažistica o omiljenim proizvodima koje preporučuje baš svima: ‘Prirodan look je uvijek in’!

Uz sve veću ponudu novih brendova koji svakodnevno pristižu na police omiljenih trgovina i drogerija, potraga za kvalitetnim makeup proizvodima postala je pravi izazov. Dugotrajan i prilično skup.

Ne moramo pretjerano isticati važnost kvalitete makeup proizvoda koje nanosimo; nekvalitetna šminka često izaziva iritacije, a upitno je i kako dubinski djeluje na kožu. Nedavno smo na predstavljanju nove kolekcije mineralne kozmetike jane iredale u Zagrebu o toj temi imali priliku razgovarati s poznatom britanskom makeup artisticom i međunarodnom edukatoricom brenda Emom Parsons. Ema se specijalizirala za makeup u industriji vjenčanja, a kako sama kaže, uvijek je težila isticanju suptilne prirodne ljepote. Kako je počeo Emin put, zašto u svom poslu bira isključivo jane iredale te koje proizvode i sama najviše voli, otkrijte u nastavku intervjua.

U industriji ljepote ste već 28 godina. Kada se javila vaša ljubav prema beauty svijetu i je li ovo što radite ostvarenje vaših snova?
 
Mama mi je rekla da sam već s 10 godina prvi put spomenula da želim biti makeup artist. Sa 16 sam znala da želim imati svoj lanac salona. Jasno je da sam u mladosti bila preambiciozna, no moja strast je ostala ista te sam položila sve ispite i odradila edukacije kako bih dobila diplomu. Tijekom studija upoznala sam se i s kazališnim, točnije scenskim makeupom, i tada me je svijet šminke potpuno očarao.

 
Vaša karijera zaista je bogata, usavršavali ste se u raznim područjima, od scenske šminke pa sve do isticanja ljepote mladenki na njihov najvažniji dan. Koje vam područje najviše odgovara i najbolje odražava vaše interese?

Volim adrenalin nastupa uživo, ceremonija i kratkih rokova koji dolaze s njima, pa mi zaista odgovara industrija vjenčanja. Moj prepoznatljiv stil vjenčane šminke i frizura je vintage i boho. Oba odražavaju mene i moju ljubav prema klasičnom i elegantnom, u kombinaciji s prirodnim, svježim licem i eteričnim izgledom boho stila.

Što mislite, što je potrebno da biste bili dobar vizažist?

Važno je pažljivo slušati klijenta i shvatiti što želi, a ponekad je i ono što klijent ne govori jednako bitno. Kada kaže da mu je koža suha, znači li to da želi efekt orošene kože ili, pak, da ne voli pudere koji isušuju lice? Često ispitujem svoje klijente kada ih šminkam i smatram da je to tajna dobrog makeupa.

 
S obzirom na to da radite s brendom jane iredale i da ste njegova predstavnica, otkrijte nam koja je prednost ove kozmetike?

U srednjim 20-ima borila sam se s aknama. Kozmetika jane iredale pomogla mi je da izliječim i umirim kožu i pridonijela jačanju mog samopouzdanja. Nekada sam se osjećala užasno jer sam stalno prekrivala lice, ali smatrala sam da to kao predstavnica industrije ljepote moram raditi. Vjerovala sam da stanje moje kože odražava moje teraputske vještine. Proizvode jane iredale počela sam koristiti davne 2006. i na prvu me oduševilo njihovo djelovanje. I zaista, ovaj se makeup uspješno nosi sa svim izazovima: finim linijama i borama, crvenilom, pigmentacijom, bilo da je riječ o mladoj ili zreloj koži.

Koji biste jane iredale proizvod ponijeli sa sobom na pusti otok?

Jako mi je teško odabrati samo jedan, ali bit ću razumna jer ipak je to pusti otok – ponijela bih PowderMe SPF 30. Mojoj svijetloj koži potrebna je zaštita širokog spektra i ovo je za to savršen proizvod. Sviđa mi se što ga mogu nanositi bilo gdje i bilo kada. To je zapravo prozračni mineralni prah s fizičkim zaštitnim faktorom, pa nema briga od pojave osipa od vrućine.

 
Koji su aktualni trendovi vjenčanog makeupa?

Boje, stilovi i trendovi dolaze i odlaze, a za mene će uvijek biti aktualan prirodan izgled. Govoreći iz iskustva, bez obzira na to preferira li mladenka sjajan ili mat izgled, baš svaka želi da joj lice bude što prirodnije, svježe i zdravo.

Volite li se šminkati u slobodno vrijeme? Koje proizvode najradije koristite?

I nosim i ne nosim šminku u slobodno vrijeme, ali na licu uvijek imam barem jedan proizvod jane iredale: Smooth Affair primer, Just Kissed Lip and Cheek Stain ili HydroPure Tinted Serum.

 
I za kraj, možete li za naše čitateljice izdvojiti makeup trik koji se isplati isprobati?

Pozivam vaše čitateljice da na šminku gledaju kao na proizvode za njegu kože; što zapravo stavljaju na lice i kako koža reagira. Također, htjela bih ih potaknuti na igru. Vidjeli smo na promociji kako nijansa Cooper Dusk izgleda odlično i kao sjenilo, a pomiješana s primerom može se koristiti kao shimmer za ruke i dekolte ili za cijelo tijelo. Osim što štede novac i vrijeme, ovakvi proizvodi promijenit će njihov način razmišljanja o makeupu!

Foto: Jane Iredale, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE