Uskoro ćete ih viđati posvuda: Ovo je sedam najtrendi frizura za ljeto 2023.!

Iako ljeti zbog sunca i mora trebamo obratiti više pozornosti na njegu i zaštitu naše kose, ono je svejedno idealno razdoblje za eksperimentiranje s novim frizurama. Preplanuli smo, opušteniji i bezbrižniji – postoji li bolji trenutak za promjenu, pogotovo ako već neko vrijeme razmišljate o njoj? Bilo da zbog visokih temperatura naginjete drastičnijem rezu ili pak želite isprobati novu boju kose, nadolazeći ljetni frizerski trendovi donose za svakoga ponešto.

Također, ljeto je savršeno godišnje doba da prigrlite svoju prirodnu teksturu i boju kose, kao i za oporavak vrućih alata za oblikovanje. Ležeran izgled i više je nego poželjan, stoga zaboravite na peglu i figaro i inspirirajte se ovim opuštenim trendi ljetnim frizurama. Uvjereni smo kako ćemo ih u nadolazećim toplim mjesecima viđati posvuda!

Prirodna tekstura

Prihvaćanje naših prirodnih fizičkih karakteristika teško da se može okarakterizirati kao trend, no tzv. clean girl estetika nikada nije bila popularnija. Takav imidž uključuje minimalnu šminku, diskretnu manikuru i prirodan, njegovani izgled kože i kose, a popularizirale su je “it” djevojke predvođene Hailey Bieber. Dakle, umjesto da se borite protiv svoje prirodne teksture kose, prigrlite je i pokušajte izvući ono najbolje.

Box bob

 Bob frizura je vrlo šik i jednostavna za održavanje, što je čini bezvremenskim klasikom. Ipak, u posljednje vrijeme svjedočimo usponu jedne od varijacija ove hit frizure – box boba. Beauty stručnjaci se slažu kako je ovaj stil, specifičan po vrlo tupim stanjenim vrhovima i četvrtastom obliku s puno volumena, gorući trend za nadolazeću sezonu.

Opušteni valovi

 Beach waves su nezaobilazna ljetna frizura koja garantira neopterećen, atraktivan izgled. Zato zaboravite na savršeno strukturirane kovrče, posegnite za odgovarajućim sprejem ili pjenom za oblikovanjem kose i pustite da sunce i toplina odrade svoje.

Luxe blonde

Ova trendi boja kose uključuje kombinaciju tamne podloge i svijetlih pramenova, kakvi su bili na vrhuncu popularnosti 90-ih godina. Za što prirodniji izgled, odaberite suptilne plave nijanse pramenova u medenim tonovima. Također, kako bi se postigao željeni “luksuzni” efekt vrlo je važno održavati kosu snažnom i sjajnom.


Raskošni volumen

Bouncy blowout također crpi inspiraciju iz 90-ih, a dobra vijest je da ovaj glamurozan stil koji su popularizirali supermodeli uz malo vježbe možete postići i bez korištenja previše topline. Sve su brojniji trikovi i pomagala koji vam omogućuju da izgled nalik salonskoj fen frizuri rekreirate preko noći, a nedavno smo pisali o jednoj od trenutačno najpopularnijih metoda.

Konjski repovi

Bilo da su u pitanju sleek, zalizani rep ili pak klasični ponytail, visoki repovi jedan su od trendova koji nas neće napustiti ni u 2023. Repovi svih veličina i oblika bit će sveprisutni i ovog ljeta, a internet vrvi od stilova koji vas mogu inspirirati u baš svakoj prilici.

Niske punđe

Svi smo vidjeli nisku punđu koju je nedavno nosila trenutačno najpopularnija mladenka na svijetu, Sofia Richie, na svom romantičnom vjenčanju na jugu Francuske. Kako biste postigli sličan elegantni, klasični dojam naoružajte se s gelom i pomadom kako bi dio koji vam uokviruje lice bio što zaglađeniji i nemojte se bojati pokojeg zaigranog pramena koji izviruje iz same punđe.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE