Baby Lasagna pozvao fanove da glasaju: ‘Hvala vam što ste uz mene, završimo ovo zajedno!’

Danas u 21 sat počinje prva polufinalna večer Eurosonga koji se ove godine održava u Malmöu. U prvom polufinalu nastupit će hrvatski predstavnik Baby Lasagna sa svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim. Euforija oko prvog eurovizijskog nastupa našeg predstavnika je na vrhuncu, a nakon što je žiri sinoć ocijenio večerašnje natjecatelje, nakon nastupa uživo presudit će glasovi gledatelja.

Uoči prvog izlaska na eurovizijsku pozornicu šanse našeg predstavnika na službenim kladionicama veće su nego ikada. Trenutno ima 30 % šanse za pobjedu, dok se iza njega nalazi još jedan ovogodišnji favorit Nemo sa svega 16 % izgleda za pobjedu.

Optimistične prognoze moći ćemo potvrditi nakon prve polufinalne večeri kada ćemo dobiti nešto točnija predviđanja. Baby Lasagna će večeras nastupiti sedmi, a na svom Instagram profilu pozvao je sve koji su ga pratili mjesecima da glasaju za njega.

Pravila Eurosonga nalažu da ne možete glasati za svog predstavnika ako se nalazite u zemlji iz koje on dolazi. Za razliku od finalne večeri, u polufinalima pravo glasanja imaju samo glasači iz zemalja koje se natječu te večeri. Tako večeras Markov prolaz ovisi o glasačima iz Srbije, Litve, Irske, Ujedinjenog Kraljevstva, Ukrajine, Poljske, Cipra, Islanda, Njemačke, Slovenije, Finske, Moldavije, Švedske, Azerbajdžana, Australije, Portugala, Luksemburga.

Još jedna novost je da ove godine fanovi iz cijelog svijeta mogu glasati u polufinalu i finalu. Online glasanje za ostatak svijeta (zemlje koje se ne natječu) je otvoreno nakon što su sinoć završene generalne probe svih izvođača koji će nastupati večeras. Mogućnost glasanja bit će prekinuta s početkom polufinala u 21 sat i ponovno otvorena nakon što svi kandidati predstave svoje pjesme. Glasovi ostatka svijeta zbrajaju se i imaju istu težinu kao pojedinačna zemlja. To znači da će pridonijeti 1/16 ukupnog broja glasova.

Foto: EBU/Sarah Louise Bennett, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE