Ako putujete zbog čistog hedonizma, ne tražite dalje od Međimurja: spoj hrane, vina i prirode ostavit će vas bez daha!

Međimurje je poznato po nepreglednom zelenilu, ljubaznim ljudima, prekrasnim delicijama poput gibanice i mesa iz tibice i odličnoj eno ponudi. Uz posebne napore koje Turistička zajednica Međimurja ulaže u posljednje vrijeme, Međimurje se pozicioniralo kao destinacija koja može stajati uz bok svjetskoj gastro i turističkoj sceni, ali i kao nova zelena perjanica europskog turizma. Čime vas sve može iznenaditi ova pitoreskna regija saznajte u nastavku!

Priroda od koje zastaje dah i tradicionalni specijaliteti oduvijek su privlačili domaće turiste, no na upravo završenom Weekend Food Festivalu u Rovinju upoznali smo jedno novo lice Međimurja. Ova regija se na festivalu posebno se istaknula predstavljanjem inovativnog pristupa dobro poznatoj i kvalitetnoj gastro ponudi. Ljubičasti batat, kopriva, bučino ulje, heljda sve su to namirnice koje opisuju Međimurje. Naime, mladi uspješni chef Amos Novak prezentirao je svoj pristup tradicionalnim jelima čija su baza spomenute namirnice uzgojene na najbolji mogući način koje dolaze direktno s međimurskih polja na stolove najboljih restorana.

Tim povodom je izjavio: ‘Pokušavam naše lokalne međimurske namirnice unaprijediti i pretvoriti u jela koja još nisu niti otkrivena. Umjesto stalnog ponavljanja istog jela na meniju, ja volim postojeća jela pripremati na malo drugačiji način.‘ A taj drugačiji način savršeno spaja ono po čemu je Međimurje poznato – bogatstvo tradicionalnih okusa i kvalitetno uzgojene namirnice. Time što će svojim gostima uvijek ponuditi ukusno i visokokvalitetno gastro umijeće temeljeno na biodinamičkoj poljoprivredi, Međimurje se nastoji razlikovati od ostalih sličnih destinacija. Jedino što nedostaje nakon izvrsnog gastro iskustva je vrhunska kapljica koja će zaokružiti doživljaj. Inovativan pristup utječe i na uzgoj te kvalitetu karakteristične međimurske sorte vina pušipel, koje je neizostavan dio iskustva u ovoj regiji.

Tijekom Weekend Food Festivala u Rovinju mnoga poznata lica i influenceri imali su prilike isprobati najbolje od Međimurja, a oduševljenje nisu mogli sakriti. Luka Nižetić, Kasandra Dragan i Darko Kontin veliki su obožavatelji svega što ova regija može ponuditi, a Lidija Lončarić kratko je zaključila: ‘Ja u Međimurju najviše volim dobra vina i piceka s mlincima.‘ Sumnjamo da postoji netko tko se ne bi moga složiti s ovom izjavom.

Ako ljubav ide kroz želudac, u Međimurje ćete se zaljubiti na prvu. Zato ako još niste posjetili međimurski kraj svakako ne bi trebali propustiti taj jedinstveni doživljaj autohtonih jela, izvrsnih i nagrađivanih sorti vina i prekrasnog zelenog podneblja. Možda je to baš vaša sljedeća vikend destinacija i vjerujte, neće vas razočarati.

Foto: Instagram, PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE