U Zagrebu ponovno možete kupiti omiljenu specialty kavu, a uskoro se otvara i kafić koji će biti najposebniji do sada!

Obožavatelji vrhunske kave zasigurno se sjećaju sjajnog zagrebačkog kafića ‘Karibu Kaawa’ koji se još donedavno nalazio u Ozaljskoj. Otvoren 2017. godine, Karibu Kaawa bilo je jedno od omiljenih mjesta za ispijanje kvalitetne šalice kave, a iako su simpatične vlasnice svoju poduzetničku priču privele kraju, Karibu Kaawa nastavlja svoj put s novim vlasnicima i novim planovima koji u Zagreb ponovno dovode vrhunsku ‘coffee’ oazu!
Nova tvrtka koja je preuzela Karibu Kaawu zove se Arabica Gang, a trenutno su u procesu rješavanja svih tehnikalija vezanih uz ponovni pogon ove specialty coffee oaze. Za sada je moguće ponovno se pretplatiti na kavu putem njihovog web shopa. A za sve one koji nekim čudom još nisu čuli za Karibu Kaawa brend, dovoljno je napomenuti kako nitko u Hrvatskoj ne nudi uvoz kave iz tolikog broja različitih pržionica svijeta, a posebice kada uzmemo u obzir da se mahom radi o malenih mjestima i pogonima, u potpunosti posvećenim proizvodnji najkvalitetnije kave na svijetu. Ono što trenutno otežava cijeli proces definitivno je vrijeme inflacije zbog kojeg je cijena uvoza kave toliko narasla da je najveći izazov specialty coffee vlasnika balansirati između cijene i kvalitete. Tako je paketić europske specialty kave od 250 grama vrijedan gotovo 30 eura, a zbog čega je opcija pretplate koju Karibu Kaawa nudi sjajna varijanta koja itekako prolazi među ‘kavopijama’, a uz koju možete značajno uštedjeti. Osim toga, svakoga mjeseca imate jedinstvenu priliku isprobati neke nove okuse iz nove pržionice, a sve to – iz udobnosti vlastita doma.
 
 
 
Novi kafić u najavi!
Novi vlasnici poznate specialty Coffe oaze, Antonela Bokan i Igor Ikač, otkrili su kako već sada u planu imaju mnoštvo ideja za buduće poslovanje, a jedna od njih je i edukacija barista, kupaca, ali i ljudi koji jednostavno uživaju u kavi i žele znati više. Ipak, najveći plan koji će zasigurno najviše zanimati javnost jest i otvaranje novog fizičkog mjesta za koje ne sumnjamo da će postati omiljeno (i jedinstveno) mjesto u zagrebačkom svijetu kavopija! Kako i sama Antonela kaže, novo mjesto bit će nešto što dosad nije viđeno u specialty coffee svijetu, polazeći od dizajna pa sve do koncepta koji će biti mnogo više od klasičnog coffee shopa. Naime, nije teško primijetiti da gotovo sva europska specialty coffee mjesta pomalo nalikuju jedan na drugog, a mahom ih povezuje minimalističko uređenje i jednostavan, obično drveni namještaj.

 
 
Antonela pak tvrdi kako je minimalizam zadnje na što pomisli kada razmišlja o svijetu specialty kave i zemljama kao što su Etiopija, Kolumbija i Brazil, te kako većina specialty coffee shopova danas oduzima izvornoj kulturi kave život, boju i – radost. Zbog svega navedenog, Antonela i Igor odlučili su promijeniti i zaokrenuti ovaj koncept, a mi jedva čekamo vidjeti što su nam sve pripremili u svom novom coffee shopu koji će, nadamo se, uskoro otvoriti svoja vrata za prve posjetitelje! Do tada, sve novosti pratite na službenoj stranici. 

 

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE