Viralni recept od tri sastojka: Ovaj slasni desert od jagoda preplavio je TikTok!

Ako ste u posljednje vrijeme scrollali TikTokom, velike su šanse da ste naletjeli na videe slasnog voća na drvenim štapićima. U pitanju je tanghulu – tradicionalni kineski recept koji podrazumijeva voće obloženo slatkom, hrskavom ljuskom na štapićima od bambusa, što ga čini idealnom streetfood poslasticom. Izvorno se tanghulu odnosio isključivo na kineski glog obložen šećerom, no kasnije su se pojavile i varijante od različitog voća poput jagoda, kivija, grožđa i naranče.

Samo voće nije kandirano, a slatkoći doprinosi premaz od svega dva sastojka – šećera i vode. S obzirom na to da je u tijeku sezona jagoda, recepti za tanghulu od ovog voća trenutačno su najbrojniji, a na TikToku su mogu pronaći brojni savjeti koji dodatno olakšavaju postupak pripreme. Primjerice, za bolji rezultat nabodite na ražnjić samo jednu jagodu odjednom i premažite je sirupom pa zatim nastavite nizati voće. U nastavku vam donosimo jednostavni i slasni recept za tanghulu od jagoda!

@matthewinthekitchen Delicious, easy tanghulu! Fun recipe strawberries are great #satisfying #strawberries #strawberry #tanghulu #tanghuluasmr #cooking #baking #easyrecipe ♬ original sound – Matthew Merril

Sastojci:

Jagode

Šećer i voda u omjeru 2:1

Priprema:

Operite, osušite i narežite jagode. Nabodite ih na jedan kraj ražnjića. Kuhajte vodu i šećer zajedno na srednjoj vatri dok ne dobijete sirup. Znat ćete da je sirup spreman ako u namočeni štapić stavite u ledenu vodu i on se odmah stvrdne. Zatim umočite jagode u sirup i stavite ih na papir za pečenje da se ohlade i stvrdnu (ili ih umočite u ledenu vodu).

Foto: TikTok, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE