Vrijeme je da probate palačinke koje provjereno ne debljaju!

Sigurni smo da se možemo složiti kako su palačinke desert u kojem nerijetko volimo pretjerati. Šalu na stranu, iako nema baš ništa loše s vremena na vrijeme počastiti se palačinkama, riječ je o slastici s velikim udjelom kalorija, stoga ako češće volite uživati u ovom desertu, predlažemo da se odlučite za zdraviju varijantu.

Možda palačinke koje ne debljaju zvuče nestvarno, no moramo vas razuvjeriti i reći da iste zaista postoje i da su poprilično ukusne. Naime, riječ je o varijanti čiji su sastojci nešto drugačiji, a ujedno i puno ‘lakši’ pa samim time ove zdrave palačinke neće prouzročiti višak kilograma. Zdrave palačinke su sjajna ideja za kreativan i drugačiji doručak, ali mi ih ipak najviše volimo kao desert, a budući da smo sigurni kako s mnogima dijelimo mišljenje, u nastavku potražite jednostavan recept koji uspije baš svaki put!

Sastojci:

pola čaše kokosovog brašna
1 žlica bezglutenskog brašna
2 jaja
½ čaše sitnih zobenih pahuljica
½ čaše prosa
1 žlica agave ili meda
malo soli
1 žličica sode bikarbone
2 dl vode
1 žličica ulja

Priprema:

Za početak kokosovo brašno, zobene pahuljice i proso dobro sameljite. Nakon toga u dobivenu smjesu dodajte sve ostale namirnice te dobro promiješajte. Kada je smjesa kompaktna i bez grudica, ostavite je u hladnjaku 10-15 minuta da odstoji. Zatim na tavi zagrijte ulje i počnite raditi palačinke. Kada su gotove nadjenite ih omiljenim dodatcima i uživajte u ukusnim zdravim palačinkama koje možete jesti bez grižnje savjesti!

Foto: Unsplash

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE