Tom Ford sinoć je predstavio svoju posljednju kolekciju!

Na službenim stranicama, Tom Ford jučer je i službeno prikazao posljednju kolekciju koju je kreirao za istoimeni brend, a radi se o ‘statement’ komadima koji su svojevrsni hommage njegovoj karijeri. Tom Ford je dizajner koji je ostavio, ali i dalje ostavlja, velik trag u modnoj industriji te unatoč nekim novim modnim strujama, uspijeva ostati dosljedan sebi, zadržati dugotrajnost usprkos fenomenu trenda i uvijek iznova na pravi način implementirati vlastito modno viđenje u ideju brenda!

Posljednja kolekcija koju je dizajner dizajnirao za svoj brend sažima trinaest godina njegovog rada, a kolekcija je ‘zaživjela’ uz pomoć videa u kojima modeli poput lutki stoje u izlozima čekajući Forda. Iza videa stoji Steven Klein, a možemo vidjeti neke od dizajnerovih muza – Karlie Kloss, Amber Valette, Karen Elson… Kao što smo spomenuli, kolekcija sažima neke od neprepoznatljivijih Fordovih komada, od elegantnih haljina, pa sve do sceničnih kostima i detalja koji su obilježili određene trenutke pop kulture. Kao highlight kolekcije izdvaja se baršunasto odijelo koje je dizajnera vinulo u visine, a koje je primarno kreirao za Gucci dok je bio na poziciji kreativnog direktora brenda.

Nakon svih tih uspjeha, dizajner se oprašta s brendom koji je sada u vlasništvu grupacije Estée Lauder nakon što je plaćeno vrtoglavih 2.8 milijardi dolara. Tom Ford carstvo tako je u nekim drugim rukama, a sve zaljubljenike u njegov rad posljednja kolekcija oboriti će s nogu, stoga uživajte u nekim od najboljih dizajnerskih komada koji su obilježili modnu industriju!

Foto: Instagram, Youtube

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE