Što kažete na to da proljetni vikend provedete na genijalnom festivalu šampanjca i jagoda koji garantira sjajnu zabavu?

Festivali šampanjaca i jagoda s vremenom su postali jedni od najpopularnijih europskih ‘gastro’ festivala koji, pogađate, slave uživanje u šampanjcu, uz nezaobilaznu slatkoću sezonskih jagoda. Ovi se festivali uglavnom održavaju u regijama poznatim po proizvodnji vina, šampanjca i jagoda, a jedan takav se ove godine održava u Lijepoj Našoj, točnije u bajkovitim plešivičkim vinarijama koje jedva čekamo istražiti.
Nije nikakva tajna da je spoj šampanjca i jagoda savršena slatko-kisela kombinacija, a upravo festivali ovakvog tipa nude kušanja i sparivanja u jednom. Stručni vinari voditi će sudionike kroz nijanse šampanjaca, objašnjavajući različite okuse i stilove. Tako 28. i 29. svibnja ove godine imamo jedinstvenu priliku kušati plešivičke pjenuše koje s puno ljubavi proizvode Robert Braje, Dobra berba, Željko Gregorić, Ivančić-Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember i Tomac&Bajda, a koji će vam svoja vrata otvoriti u vremenu od 10 do 24 sata. Uz čašu pjenušca koju ćete platiti po promotivnoj cijeni od 20 kuna, kušat ćete i sezonsku poslasticu – domaće jagode članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“.
 
Pregršt zbivanja na svakom kutku 
No, ove vinarije nude i mnogo više za one koji su željni kušati i nešto drugačije, ali i zabaviti se u ugodnom ambijentu. Vinari za ovu prigodu pripremaju razne aktivnosti poput šetnje vinogradom, raznih radionica i glazbenog programa, stoga smo sigurni kako ćete se uz njihovo gostoprimstvo i bogat program zaljubiti u Plešivicu. Svi proizvođači pjenušaca s Plešivice okupljeni su u brošuri koju možete pogledati na poveznici. Vidimo se u Plešivici!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE