Obnovite kućnu biblioteku sniženim naslovima: zatvara se Book Depository!

Amazonov servis Book Depository objavio je da prestaje s radom 26. travnja. Odluka je donesena nakon više od 15 godina rada. Iako je ova vijest rastužila mnoge autore i korisnike, moglo bi vas utješiti informacija da će u periodu prije zatvaranja mnogi naslovi biti dostupni po povoljnim cijenama.

Nepovoljna gospodarska situacija i politika poslovanja koju Amazon provodi već neko vrijeme ukidanjem tisuća radnih mjesta s ciljem ostvarivanja velikih ušteda dovele su do odluke o zatvaranju Book Depositoryja. Naime, u takvim uvjetima mogućnost naručivanja preko 20 milijuna knjiga u 160 zemalja uz besplatnu poštarinu jednostavno se ne uklapa rezanje troškova koje Amazon provodi. Tvrtka je objavila da će se narudžbe moći izvršiti do 26. travnja u 13 sati (prema našoj vremenskoj zoni), servis će korisničku podršku pružati još dva naredna mjeseca, odnosno do 23. lipnja.

Posljednja prilika za povoljnu kupnju knjiga!

Ukidanje neisplativog modela poslovanja Book Depositoryja samo je početak promjena koje Amazon planira. Tvrtka je najavila promjene u poslovanju s knjigama, uključujući odluku o prestanku prodaje časopisa i pretplata na novine na svom uređaju za e-knjige Kindle. Ipak, ono što je pozitivno u ovoj situaciji su povoljne cijene po kojima možete nabaviti knjige do datuma konačnog zatvaranja Book Depositoryja, a u posebnoj rubrici Closure FAQ možete saznati sve važne informacija ako se odlučite obnoviti svoju kućnu biblioteku.

Foto: Instagram, Pexels

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE