Naš prelijepi obalni gradić proglašen je najpoželjnijom europskom destinacijom za medeni mjesec u 2023. godini!

Polako, ali sigurno, Lijepa Naša postaje jedna od najatraktivnijh destinacija na svijetu, koja se svake godine pronađe na sve više turističkih ‘top ljestvica’. Raznolik krajolik naše prekrasne zemlje, koji seže od zadivljujuće obale do slikovitih srednjovjekovnih gradova posebno je popularan među novopečenim bračnim parovima, a upravo zato jedan hrvatski obalni gradić ove godine ponosno nosi titulu najpoželjnije europske destinacije za medeni mjesec (Europe Best Destination).
Umjesto dobro poznatih, romantičnih odredišta o kojima čitamo stalno (kao što su Dubrovnik i Plitvička jezera), posebno nas je razveselilo što je Europe Best Destination prepoznao manji gradić – Cavtat kao najposebnije mjesto za novopečene parove. Cavtat je šarmantni obalni gradić smješten na Jadranskom moru, južno od Dubrovnika u Hrvatskoj. Zbog svoje romantične atmosfere, zadivljujućeg krajolika i raznovrsnih aktivnosti idealna je destinacija za prvo putovanje mladenaca. Parovi će u Cavtatu zasigurno uživati u romantičnoj šetnji rivom, diviti se slikovitoj arhitekturi starog grada i uživati u večeri uz svijeće u nekom od brojnih, sjajnih restorana na obali.
 
Cavtat – gradić ljubavi
A za one željne avanture Cavtat nudi niz aktivnosti na otvorenom kao što su plivanje, vožnja kajakom i veslanje. Grad je također odlična baza za istraživanje obližnjih atrakcija kao što su regija Konavle, koja je poznata po tradicionalnim obrtima, vinogradima i maslinicima. Isto tako, predlažemo da organizirate izlet brodom do Elafitskih otoka koji su poznati po pješčanim plažama, tirkiznoj vodi i netaknutoj prirodnoj ljepoti od koje doslovce zastaje dah! Sve u svemu, za iskustvo čarobnog medenog mjeseca ne morate potegnuti na drugi kraj planete jer Cavtat svojim gostima nudi savršen spoj opuštanja i avanture, što ga čini idealnim odredištem za medeni mjesec za parove koji žele proslaviti svoju ljubav na lijepoj i mirnoj lokaciji.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE