5 vježbi s kojima ćete učvrstiti i oblikovati svoje noge dok gledate omiljenu seriju!

Ponekad se nije lako natjerati na vježbanje, ali što kad biste mogli biti aktivni i ojačati određene dijelove tijela dok uživate u omiljenoj seriji? Zvuči odlično, a i moguće je! Sve što trebate učiniti je pripremiti omiljenu seriju, pronaći ravnu površinu na koju možete staviti podlogu za vježbanje i izvesti nekoliko jednostavnih vježbi u nastavku.

Kombiniranje vježbanja i aktivnosti koje vas zabavljaju je odlična opcija za sve oni koji teže pronalaze motivaciju, a imaju želju započeti s treninzima. Dok radite nešto u čemu inače uživate nećete ni primijetiti da vježbate, a još jedna prednost ovih vježbi je to što ih možete izvesti u udobnosti vlastitog doma bez ikakve dodatne sportske opreme. Vježbe koje smo izdvojili pomoći će vam da učvrstite i oblikujete listove, bedra, prepone i stražnjicu.

Prva vježbu izvodite tako da legnete bočno na jednu stranu i izvlačite nogu sve do glave ili do razine koju vam dopušta vaša fleksibilnost. Krenite sa savijenom nogom u koljenu i stopalom u pointu prema glavi i zatim ispružite cijelu nogu sve to vrha stopala. Pri povratku noge u prvotnu poziciju neka vam stopalo bude u normalnom položaju. Tijekom ove vježbe važno je da se ne rotirate i završite na leđima, već da cijelo vrijeme budete oslonjeni na bok. Na jednoj strani izvedite do 50 ponavljanja, potom učinite isto na drugoj. Druga vježba izvodi se slično, osim što ovog puta od početka pokreta stopalo držite u flex položaju i cijelo vrijeme držite ravno nogu koju podižete. Za treću vježbu zadržite isti položaj, samo ovog puta nogu pružajte ispred i iza sebe.

Sljedeća vježba aktivirat će unutarnja bedra i gluteuse, a radi se o bočnim izbačajima. Postavite se bočno, oslonite na jedno koljeno i ispruženu ruku. Nogu koja se nalazi u zraku savijajte u koljenu prema natrag i ponovno ispružite. Cijelo vrijeme držite trbušne mišiće aktivnima, a koljeno na istoj razini u zraku. Izvedite jednak broj ponavljanja na obje strane, a broj ponavljanja prilagodite sebi.

Vježba koja provjereno oblikuje bedra i stražnjicu!

Posljednja vježba učinit će da vaši kvadricepsi i gluteusi doslovno gore. Zauzmite položaj na koljenima, potom se nagnite natrag, a zdjelicu isturite blago prema naprijed. U ovom trenutku biste trebali osjetiti zatezanje u kvadricepsima. Ruke ispružite i podignite prema naprijed, a trbušni pojas neka bude zategnut. Jednom kada se nađete u ovom položaju radite 4 manja ponavljanja gdje ćete zdjelicu pomicati natrag i naprijed. Nakon tih ponavljanja vratite se u početni položaj na koljenima. Cijelo vrijeme držite ramena iznad kukova s blago nagnutom zdjelicom i zategnutim gluteusima. Idealan broj ponavljanja za ovu vježbu je do 25 puta.

Foto: Instagram, YouTube

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE