Ako ne volite kardio vježbe, onda morate probati ove odlične zamjene koje također tope kalorije!

Vježbanje je aktivnost koja bi trebala biti sastavni dio tjednog rasporeda, no ipak usprkos tome, pokrenuti se i započeti jedan je od najtežih koraka. Bez obzira imate li višak kilograma koje želite izgubiti, učvrstiti tijelo ili jednostavno održavati formu, većini je teško zavoljeti i prakticirati tjelovježbu u kontinuitetu. Srećom, postoje odlični načini s kojima će vježbanje biti lako i zabavno!
Kadio vježbe zasigurno su jedne od najrasprostranjenijih metoda vježbanja za gubitak kilograma, no nije rijetkost nakon određenog perioda jednostavno odustati. Kako bi vježbanje bilo sastavni dio vašeg života potrebno ga na učiniti zabavnim i ugodnim te ga prilagoditi osobnim željama i tempu dana. Kardio vježbe, koje mogu biti poprilično naporne, možete zamijeniti s nekoliko zanimljivih alternativa s kojima nećete niti imati dojam napornog vježbanja. 

Primjerice, vožnja biciklom je nešto što na ulicama gradova vidimo sve češće, no ipak gradska vožnja ne može parirati kardio treningu, stoga pričekajte vikend te kreirajte dinamičnu biciklističku rutu koja sagorijeva kalorije i topi masti. Naime, rutu je potrebno prilagoditi fizičkoj spremi te ako je ista sada možda na nešto lošijem nivou, budete ustrajni i u vrlo brzo bit ćete u mogućnosti savladati neke zahtjevnije rute koje će vas držati zdravim i zadovoljnima.

Sljedeća zabavna aktivnost definitivno je rolanje. Rolanje aktivira gotovo sve mišiće na tijelu s naglaskom na noge i stražnjicu, pa nakon određenog vremena na tom području možete očekivati vrlo značajne promjene. Ovaj oblik rekreacije iznimno je zabavan u paru te od njega možete napraviti zajedničko druženje koje će istovremeno biti korisno i zabavno. Posljednja aktivnost s kojom možete zamijeniti kardio vježbe je igra, odnosno istrčavanje vašeg psa. Bez obzira koju vrstu imali, psi vole trčanje te budite sigurni da ćete uvijek imati para za ‘vježbanje’. Ono što će rekreirati kardio vježbe je promjena intervala i brzine vježbanja, a to je nešto što se u igri sa psima često događa. 

Za koju god se alternativu odlučili, imajte na umu da je za sve rezultate potrebno vremena te se radi o vježbanju koje je odlična uvertira i priprema tijela i za druge tipove treninga!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE