Kako izgubiti kilograme hodanjem?

Budući da na novu godinu gledamo kao na praznu knjigu čije stranice tek trebamo ispisati, kako bi ona bila što uspješnija redovito postavljamo neke nove ciljeve koje tek trebamo ostvariti. Kao onaj najčešći definitivno se izdvaja nešto redovitija fizička aktivnost, a s čime nije baš najjednostavnije krenuti ako ste do sada svoje dane uglavnom provodili sjedeći…

Započeti s nešto aktivnijim životom, a koji će uključivati redovitu tjelovježbu i nije baš najjednostavniji zadatak. Kao jedna od najčešćih grešaka je ta što odmah u startu postavljamo izrazito visoka očekivanja te zanemarujemo činjenicu da se do sada nismo uopće (ili smo se izrazito malo) kretali, pa tako početni tempo treniranja bude van naše kondicije i zapravo neodrživ. Također, aktivniji način života ne mora uključivati samo rano ustajanje i odlazak u teretanu, pogotovo kada velike benefite za svoje tijelo i zdravlje možemo dobiti od nešto duže šetnje na svježem zraku. Možda zvuči prejednostavno, no šetnja je sjajan način sagorijevanja kilograma, kao i genijalni booster raspoloženja. Ono što zapravo volimo kod šetnje je to što nije naporna, lako ju je uklopiti u svakodnevni raspored te je kao takva održiva.

U početku neka vaše šetnje budu lagane dok ne postignete željenu kondiciju, a nakon čega je poželjno ubrzavati tempo šetnje. Primjerice, za maksimalni gubitak masnoga tkiva potrebno je hodati brzim tempom po 30 minuta i to minimalno tri puta tjedno, a ovakvom tjelovježbom možete sagorjeti i do 238 kalorija. Ono što svakako ne smijete smetnuti s uma je i raznovrsna prehrana, kao i kalorijski deficit koji je nužan kako bi se izgubili kilogrami!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE