Ovaj ukusan smoothie koji topi kilograme nešto je što morate isprobati

S obzirom na to da smo zakoračili u novu godinu, pravo je vrijeme da na najbolji mogući način ispišemo prvo poglavlje ove nove knjige. Sigurni smo da ste pred sebe stavili pregršt novih izazova i ciljeva koji se trebaju ispuniti, a na samom vrhu se sigurno kao i svake godine do sada, pronašla želja da svoje tijelo dovedemo do savršenstva, stoga je pravo vrijeme da u svoju rutinu uvedete jedan napitak koji će vam ostvarivanje ovog cilja znatno olakšati!
Od svih želja i planova koje imamo za ovu godinu, jednoj se gotovo svi uvijek iznova vraćamo, a to je gubitak viška kilograma. Sigurni smo da i vrapci na grani znaju da je za mršavljenje ključan balans između redovite tjelovježbe i pravilne prehrane, no sokovi za detoksikaciju također su nešto što biste trebali uvrstiti u svoju rutinu, pogotovo jer imaju bezbroj benefita kada je zdravlje, pa u konačnici i sam izgled u pitanju. Također, sokovi za detoksikaciju zbog toga što su bogati nutrijentima često imaju neugodan okus, no ovdje je riječ o zdravom napitku u čijem okusu ćete zaista uživati. 
 
Ovaj smoothie sadrži naranču, grejp, mrkvu i kurkumu – namirnice koje su najbolji saveznici mršavljenja! Poznato je da ove namirnice smanjuju apetit zbog vlakana koji nas dugo drže sitima, dok će kurkuma biti sjajan antioksidans. Osim za izbacivanje toksina iz tijela kojih smo ovih dana unijeli poprilično puno kroz masnu hranu i pića, kurkuma ima termogenetske učinke te prirodnim putem povećava unutarnju tjelesnu temperaturu čime se ubrzava proces razgradnje hranjivih tvari, prije svega masnoća. S druge strane, ova vrijedna namirnica ubrzat će rad metabolizma te samim time i probavu, a što dovodi do željene brojke na vagi. 
Za ovaj ukusan napitak potrebno vam je:
– 1 naranča
– 2 mrkve
– 1 grejp
– žličica kurkume
– pola soka limuna
– naribani đumbir po želji
– voda po želji (ovisno o tome koliko gusto volite smoothie)
Priprema:
Sve sastojke sjedinite u blenderu s vodom i popijte prije jela. Nakon konzumiranja tjedan dana, napravite malenu pauzu od 2 do 3 dana, a potom možete ponovno uživati u ovom zdravom i ukusnom napitku. 

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE