Ovo je najbolji i najjednostavniji trening za oblikovanje stražnjice

Proljeće je stiglo, a to znači samo jedno – da je krajnje vrijeme da krenemo s treniranjem! Moderan način života uvelike smanjuje našu fizičku aktivnost jer veliki dio dana provodimo sjedeći, a što rezultira viškom kilograma, kao i neatraktivnim izgledom samog tijela. Kao dio tijela koji bismo rado izgradili vježbanjem izdvaja se stražnjica, stoga ako želite pospješiti izgled ovog delikatnog područja, onda ste na pravom mjestu!

Činjenica jest da treniranjem stražnjice možete oblikovati i poboljšati njezin izgled. Treniranjem mišića stražnjice, posebice gluteus maximusa, možete povećati njihovu veličinu i tonus te time postići bolje oblikovanje i sam izgled. Postoji niz vježbi koje se mogu koristiti za treniranje stražnjice, poput čučnjeva, iskoraka, deadliftova, glute bridgeova, hip thrustova i drugih. Kombinacija ovih vježbi s pravilnom prehranom i vježbanjem može pomoći u oblikovanju i u izgradnji mišića stražnjice.

Efikasan trening koji ne uključuje teretanu

Ono što je važno imati na umu jest to da se oblikovanje stražnjice neće dogoditi preko noći, kao i to da je za željene rezultate potrebno vrijeme, trud i dosljednost u treniranju, kao i u prehrani. Također, individualni genetski faktori mogu utjecati na veličinu i oblik stražnjice, stoga je važno postaviti realistične ciljeve i biti uporan u postizanju rezultata. U nastavku smo izdvojili jedan sjajan trening koji neće trajati dugo i za koji vam nije potrebna nikakva oprema osim dobre volje, a koji postiže sjajne rezultate!

Foto: Instagram, Youtube

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE