Ovo je trening s kojim ćete u samo 30 minuta postići savršene rezultate!

Stresan posao, brz tempo i užurbana svakodnevica koja se u današnjem modernom svijetu teško može izbjeći, samo su neki od razloga zašto ne stižemo vježbati. Upravo zato ne propustite osvojiti mjesec dana članarine za revolucionarni trening u Zagrebu koji traje samo pola sata! Riječ je o inovativnoj metodi vježbanja koja uključuje struju, pa tako u jednom treningu stimulirate sve veće mišićne skupine, a što znači da ‘odrađujete’ cijelo tijelo i vrlo brzo postižete zavidne rezultate!

Tjelovježba je nešto što bismo svi, bez iznimke, trebali prakticirati i to ne samo zbog boljeg fizičkog izgleda, već zbog svih onih drugih blagodati koje tjelovježba pruža našem tijelu. Ipak, nakon napornog dana uglavnom nemamo volje za odlazak na trening, ali postoje metode koje ne uzimaju puno vremena i u kratkom periodu daju čudesne rezultate koji će vas sigurno potaknuti da trening ne preskačete baš nikad!

Jeste li čuli za ESM metodu? Radi se o tipu treninga kojem je u fokusu jačanje mišićnih kontrakcija i to uz pomoć električnih impulsa koji se generiraju kroz uređaj preko elektroda te prenose na površinu kože točno iznad mišića koji se stimulira. Kako bismo pojednostavnili napisano i EMS metodu vježbanja usporedili s klasičnim treningom, dolazimo do zaključka da se tijekom klasičnog treninga primjerice s opterećenjem, broj aktivnih motoričkih jedinica povećava s povećanjem opterećenja, odnosno što je veće opterećenje, to je veća kontrakcija mišića. Kod Xbody treninga to nije tako i prednost je u tome što s manjim opterećenjem postižemo snažne kontrakcije koje potiču hipertrofiju mišića, potrošnju kalorija i oblikuju figuru na željeni način.

Kako dolazi do veće kontrakcije mišića uz manje opterećenje?

Veća aktivacija mišića uz manje opterećenje postiže se ako radimo od otkaza, odnosno kada više ne možemo napraviti niti jedno ponavljanje s određenim opterećenjem. Zbog toga, stimulirat će se samo oni mišići koji izvode taj pokret. Isto tako, tijekom XBody treninga aktiviraju se sve velike mišićne skupine bez obzira na opterećenje i vrstu vježbe koju izvodite. Npr. radite li iskorak, neće se aktivirati samo mišići na donjem dijelu tijela, već i mišići na rukama, leđni i prsni mišići…

Trening koji traje samo 30 minuta!

Uz XBody Zagreb by Potens sjajne rezultate moguće je postići u samo 30 minuta što je odlično jer je riječ o vremenu koje u danu zaista svatko može odvojiti za sebe. Tijekom tih 30 minuta EMS trening stimulira sve veće mišićne skupine što znači da ‘odrađujete’ cijelo tijelo i potičete hipertrofiju mišića te razvoj veze između živčanog sustava i samih mišića jer se uz pomoć slanja električnih impulsa aktiviraju čak i slabo povezani mišići.

Što se tiče intenziteta treninga i impulsa iz XBody odijela, prilagodba je individualna te ovisi o stanju pojedinca. Samim time, ovaj tip treninga odgovara baš svima, neovisno o fizičkom stanju i spolu, a sjajan je i za osobe koje se rehabilitiraju nakon neke ozlijede.

Zašto je ovaj trening najbolja odluka koju možete donijeti za sebe?

EMS trening pomaže izgradnji mišića, poboljšava držanje tijela na područjima leđa, trbuha i ramena, rasterećuje zglobove te je pogodan odabir za pojedince s bolnim zglobovima ili ozljedama, balansira mišićni sustav, savršeno oblikuje tijelo jer kombinira kardio elemente uz pomoć kojih sagorijeva masnoće, uklanja celulit te ‘kreira’ vitku figuru. Naravno, kao jedna od najvećih prednosti nameće se trajanje treninga – svega 30 minuta što znatno štedi naše vrijeme.

XBody Zagreb by Potens koristi EMS opremu za treniranje koja modernim dizajnom i jedinstvenim značajkama XBody trening čini učinkovitim i ugodnim, stoga nema baš nikakvog razloga da ga i sami ne isprobate i uvjerite se u njegovu učinkovitost!

Cijene XBody Zagreb by Potens i ostalih paketa usluga potražite na sljedećem linku!

Na FASHION.HR IG profilu ne propustite sudjelovati u nagradnom natječaju u kojem možete osvojiti mjesec dana besplatne članarine!

Foto: Instgaram, PR, Unsplash, Youtube

* Sadržaj nastao u suradnji s XBody Zagreb by Potens

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE