Stiglo nam je vrijeme za rolanje, omiljenu rekreaciju čim zatopli!

Sve topliji dani su pred vratima, stoga je pravo vrijeme kako biste izvadili svoje role i premili se za jednu od omiljenih rekreacija. Rolanje osim što je zabavno, donosi i brojne druge benefite, a to je pomoć pri mršavljenju, održavanju mišićnog tonusa i sl. Stoga, nazovite najbolju prijateljicu, bolju polovicu ili kolegicu s posla, i krenite na rolanje!

Gotovo pa i ne postoji osoba koja u djetinjstvu sate i sate nije provodila rolajući se s prijateljima. Iako smo većinu dječjih aktivnosti ostavili u nekim prošlim vremenima, rolanje nije jedna od njih jer baš kao i djeca, odrasli također obožavaju višesatno uživanje na kotačima. Osim same zabave, rolanje donosi mnoge blagodati za naše tijelo, pa tako rolanjem jačate bedra, ali i stražnjicu te poboljšavate ravnotežu tijela i balansiranje.

Zabava s odličnim učinkom!

Dobra vijest je to što rolanjem trošite kalorije baš kao i nekom drugom fizičkom aktivnošću kao što je npr.trčanje, a možemo se složiti kako se radi se o neusporedivo zabavnijem načinu vježbanja, pa zašto ne spojiti ugodno s korisnim. Što se tiče same vještine rolanja, puno je jednostavno ako ste to naučili u djetinjstvu, ali ako i niste, kontinuitet će vas vrlo brzo ispraksirati i moći ćete bez problema uživati u ovoj zabavnoj rekreaciji. Naravno, pripazite da se odlučite za staze predviđene za rolanje, dakle bez uzbrdica i sličnih terena kako biste priječili potencijalne padove i ozlijede.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE