TikTok je poludio za ovim trikom za postizanje raskošne ‘fen frizure’ preko noći!

Čini se kako bogata, glamurozna fen frizura kakva nas asocira na supermodele 90-ih nikad nije bila popularnija. Zahvaljujući bezbrojnim tutorialima raskošnu frizuru kao iz salona danas možemo postići i kod kuće (uz prave alate i proizvode), no takvo stiliziranje nerijetko iziskuje previše vremena u jutarnjim satima kada smo u najvećoj žurbi. Tome je na kraj odlučila stati TikTokerica Yesenia Hipolito, osmislivši način za kreiranje ove frizure preko noći.

Overnight metode oblikovanja kose nisu novost, no Yesenijina tehnika posebna je po tome što nastoji maksimalno eliminirati frizz efekt. Također, vrlo je jednostavna te uključuje minimalnu količinu topline i proizvoda, što ju je u vrlo kratkom roku učinilo viralnom na društvenoj mreži. Za početak, operite kosu i većinski je posušite. Zatim je podijelite u dva sloja – gornji i donji – te odvojite kopčom. Gornji dio kose potrebno je uviti prema licu pomoću figara ili pegle te ga poprskati lakom za kosu. Sljedeći korak uključuje čarapu napunjenu s nekoliko savitljivih viklera, oko koje je potrebno omotati kosu u istom smjeru u kojem ste je ranije uvili.

@yeshipolitoo Step by step on my overnight blowout. Major blowout hack! This time we’re adding in some heat to the ends. This technique helps me mantain my hair blowout through the week. Perfect and easy for when you’re trying to prep for a morning when you won’t have much time to style your hair. #overnightcurls #overnightblowout #blowouttutorial #heatlesscurls #heatlessblowout #heatlesshair #hairtok #leggingcurls #heatlesscurlstutorial #overnighthairstyles #blowout #hairblowouthacks #hairblowouttutorial ♬ original sound – Yesenia Hipolito

Yesenia kaže kako je ključno da je vaša kosa vruća kada u nju stavljate čarape, jer će se tako s njenim hlađenjem stvoriti dodatni volumen. Nakon što ste omotali kosu oko čarapa, savijte krajeve prema unutra kako bi vaša kosa ostala na mjestu. Ponovite ovaj postupak s donjim slojem kose i učvrstite je s još malo laka za kosu. Kako biste zaštitili kosu za vrijeme spavanja, prekrijte je svilenom kapom. Ujutro je samo raspustite i uživajte u frizuri kao iz salona!

Foto: TikTok, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE