Znamo kako izgleda najlakša vježba za ravan i čvrst trbuh s kojom su rezultati zagarantirani!

Ako nakon novogodišnje odluke niste započeli s vježbanjem, sada je pravo vrijeme da u svoj raspored uvedete tu zdravu naviku. Osim rezultata koji se vide kroz fizički izgled, svakodnevno vježbanje otpustit će određenu razinu stresa i pomoći vam da se općenito bolje osjećate. Iako je važno da pronađete trening koji će vas držati motiviranima i uklopiti se u vaš dnevni raspored, ponekad je i rad na nekom određenom dijelu tijela sasvim dobar razlog za fizičku aktivnost.

Trbuh je vjerojatno jedna od najkritičnijih regija na kojoj svi želimo vidjeti rezultate što prije. Postoji niz vježbi koje se baziraju na jačanju trbušnih mišića, a mi smo izdvojili jednu jako jednostavnu koju možete izvesti u samo nekoliko minuta kod kuće.

Riječ je o podizanju nogu i izdržaju dok se nalazite u ležećem položaju. Za ovu vježbu ne treba vam nikakva posebna oprema, dovoljno je samo da imate ravnu podlogu na koju možete leći. Vježbu je moguće modificirati prema vašim željama i mogućnostima. Tako možete započeti s naizmjeničnim podizanjem i spuštanjem jedne pa druge noge, zatim podizanjem obje noge dok su savijene u koljenima i na kraju podizanjem i spuštanjem ispruženih nogu. Odlične rezultate možete postići i samo zadržavanjem nogu u zraku na različitim visinama od podloge po 30 sekundi ili više. Jedino što je važno da ovu vježbu izvodite pravilno, a to znači da mišići trbuha trebaju biti aktivni cijelo vrijeme i ne smijete osjetiti savijanje u donjem dijelu leđa.

Osim postizanja ravnog trbuha, ova vježba eliminira i bol u leđima!

Osim što ćete ovom vježbom nakon nekog vremena ojačati i postići ravan trbuh i vaša leđa će osjetiti olakšanje. Jačanjem donjih trbušnih mišića, jačaju se i njima suprotni mišići, odnosno donji leđni mišići. Osobe koje sjede dok rade posebno će osjetiti benefite ove vježbe. Nakon svega želimo naglasiti da uvijek imate pozitivan stav prema vašem tijelu i da prihvatite činjenicu da se rezultati ne mogu postići preko noći. Tako nećete upasti u klopku sezonskog vježbanja, već će ono postati dio vaše svakodnevice.

Foto: Instagram, YouTube

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE