Znamo kako izgubiti kilograme ako ne volite trenirati!

Iako je tjelovježba neizostavan segment zdravog života, posebno u današnje vrijeme kad svi više manje obavljamo poslove gdje se minimalno krećemo, nije uvijek lako uvrstiti tu aktivnost u svoju svakodnevicu. Nedostatak vremena ili jednostavno nedostatak volje i želje za treniranjem često je razlog zbog kojeg fizička aktivnost izostaje iz našeg dnevnog rasporeda. Ako ne volite samostalno ni grupno treniranje ipak postoji način da svoju rutinu učinite aktivnijom, a rezultati neće izostati!

Znamo koliko je teško krenuti vježbati, a uz svakodnevne obveze još je teže biti redovit, stoga male promjene kako bi nam dnevna rutina postala aktivnija čine se kao odlična alternativa. Sve što trebate napraviti maksimalno uključiti hodanje u svoj svakodnevni raspored, uz još poneke jednostavne trikove. Prilika da se pokrenemo nalazi se gotovo svugdje oko nas. Korištenje stepenica umjesto lifta vjerojatno je prva stvar koja vam pada na pamet, dok je odlazak u trgovinu pješice uz nošenje vrećica gotovo ozbiljan trening. Aktivirati se možemo čak i kada ljenčarimo uz TV, samo trebamo ustati i prošetati svaki put kad se pojave reklame.

Kako biti aktivan tijekom radnog vremena?

Mnogo toga za svoje fizičko zdravlje možete napraviti i tijekom radnog vremena. Primjerice, hodajte dok obavljate poziv, umjesto sjedenja na sastanku ili kratkim dogovorima predložite hodanje i razgovor, a barem dio pauze na poslu iskoristite za kratku šetnju. Još jedan jednostavan trik koji će vas natjerati da se aktivirate je to da ne parkirate automobil u neposrednoj blizini radnog mjesta. Također, odlazak biciklom na posao izvrsna je tjelovježba koja će vrlo lako postati neprimjetan dio dnevne rutine.

Sve što radite, radite u pokretu!

Aktivnost i tjelovježbu možete vrlo lako i neprimjetno uključiti u svoje slobodno vrijeme. Ako želite s prijateljima popiti kavu učinite to u šetnji gradom ili parkom. Osim u društvu prijatelja, kavu u pokretu možete popiti i u društvu svog ljubimca. Općenito, zabavljajte se u pokretu, uvijek odaberite aktivnosti koje zahtjevaju kretanje, pa su tako plesanje, koncerti, vikend izleti ili aktivne društvene igre odlične opcije.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE