Znate li koju vježbu ne smijete preskočiti želite li izgubiti centimetre u bedrima?

Uz stražnjicu i trbuh, noge su također dio tijela za koji svaka žena priželjkuje da izgleda fit i zategnuto. Ipak, sjedilački način života, nezdrava ili neuravnotežena prehrana te općenito premalo kretanja najčešće rezultiraju nakupljanju nekoliko kilograma viška koji se ponajviše očituju u nogama, no rješenje postoji. Riječ je o praktičnoj vježbi koja osim izgleda nogu, poboljšava kondiciju te efikasno djeluje na stražnjicu, stoga ovog puta nema isprika! 
Prvi korak je promjena prehrane, odnosno modifikacija koja zadovoljava sve nutritivne parametre koji će u kombinaciji s pravilnom tjelovježbom dati sjajne rezultate. Kao što smo spomenuli, ovog puta našu pažnju usmjerili smo ka unutarnjoj strani bedara, a jedna vježba nametnula se kao odabir s kojim nema greške.
Radi se o vježbi frog jump ili žablji skok koja dolazi u dvije varijante. Jedna uključuje plank poziciju iz koje skačete u čučanj iz kojeg potom skačete natrag u plank, a druga je skakanje iz čučnja u zrak i natrag. Obje varijante su zapravo poprilično teške ako niste u kondiciji, no ipak ako ste početnik predlažemo da krene sa skakanjem iz čučnja jer ćete tu vježbu izglednije izvesti. Ova efikasna vježba uključuje kvadricepse, mišiće gluteusa i fleksore kuka, a pritom naravno vrlo brzo topi i masne naslage. Također, dobra vijest je što za izvođenje žabljeg skoka nije potrebna nikakva dodatna oprema, već samo čvrste tenisice, a kako biste ju radili kako treba, u nastavku smo izdvojili kratki video tutorijal!

Foto: Instagram, Youtube

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE