JYSK lounge stolica je pravi proljetni hit: Izgleda dobro na terasi i u dnevnom boravku

Proljeće premješta naš fokus s interijera na eksterijere. No, ako živite u gradu velike su šanse da vaš vanjski prostor nije toliko velik. Međutim, to nije razlog da zanemarite uređenje svoje oaze na otvorenom. Ponekad su dovoljne male preinake poput novih jastuka, stolića za kavu ili posude za cvijeće da prostor dobije potpuno novu energiju.

JYSK je predstavio svoju novu Outdoor kolekciju za proljeće i ljeto. Kolekcija je sačinjena od nepogrešivih favorita za ovo godišnje doba. Prugice, ratan, prirodne teksture i neutralna paleta boja s lakoćom će se uklopiti u svaki prostor i lijepo egzistirati s rascvalim cvijećem i zelenilom.

Pri odabiru komada za uređenje vanjskih prostora prvo se fokusiramo na sjedeće garniture te stolove. U JYSKovoj novoj kolekciji ne nedostaje elegantnih i svestranih stolica, fotelja, garnitura pa ćete bez obzira na stil kojem težite lako pronaći nešto za sebe.

Među stolicama od ratana, sjedećim garniturama, i sklopivim modelima za oko nam je zapela lounge fotelja modernog izgleda u crnoj boji. Riječ je o jednostavnoj modernoj stolici koja se lako može spariti s velikim vrtnim stolom i stolicama za kreiranje cijele lounge oaze u vrtu ili pored bazena. Fotelja je načinjena je od izdržljivog materijala, a osnovu dizajna čini čelični okvir i isprepletena mreža na dijelu za sjedenje i naslonjaču. Model će se zasigurno svidjeti ljubiteljima minimalizma, a s obzirom na posljednje trendove u uređenju koji se okreću miješanju stilova te modernih i vintage komada, ULLARED možemo zamisliti i kao dio interijera. Uz nekoliko zanimljivih jastučića fotelja će fenomenalno izgledati u dnevnom boravku ili kutku za čitanje i odmaranje.

Iako je namještaj za sjedenje fokus proljetnog i ljetnog uređenja otvorenih prostora, za potpuni dojam nikako ne biste trebali preskočiti detalje. Kao i u interijerima, ključno je kreirati udobnu atmosferu koja poziva na opuštanje i druženje jer u ovom periodu godine upravo su balkon ili vrt zamjena za dnevni boravak. Dimenziju svom vanjskom prostoru možete dati odabirom različitih biljaka, a zaim i posuda u kojima se one nalaze. Tu se možete poigrati bojama i teksturama koje najbolje odgovaraju odabranom stilu. Slojevitost i zanimljivost eksterijera može se ostvariti i dodatkom različitih vrsta tekstila, a pri tom najčešće mislimo na ukrasne jastučiće i jastuke za sjedenje. Kao posljednji korak, nemojte zaboraviti na rasvjetu koja je jednako važna kao i u interijeru. Toplina prirodnog svjetla svijeća pridonijet će ”cozy” ambijentu, a zanimljivi svijećnjaci postat će “točka na i” dobro promišljenog vanjskog prostora.

Uz ključne komade namještaja, u kolekciji su predstavljeni i dekorativni detalji poput vaza, lampiona, svijećnjaka, tegli za cvijeće. Osim dekorativnih komada u kolekciji se može naći i moderno posuđe u nježnim zemljanim bojama koje će zaokružiti cijeli izgled proljetnog i ljetnog eksterijera. Među našim favoritima iz kolekcije su šalica i vrč za mlijeko s kojima ćete uživati u prvoj jutarnjoj kavi.

Ono što nam se posebno svidjelo u novoj JYSK kolekciji je činjenica da gotovo svi komadi, poput spomenute fotelje, mogu funkcionirati i u zatvorenim prostorima. Tako svaka kupnja postaje isplativija i održivija jer ćete odabrane komade mnogo više koristiti. Ako ste pobornik prirodnih boja, materijala i tekstura u svom domu, komadi poput pletenog stalka poslužit će kao izvanredan detalj u kutu sobe na koji možete odložiti knjige ili cvijeće.

Foto: JYSK

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE