Ovaj šarmantni zagrebački kiosk dugo je bio zaboravljen, a sad će postati simbol urbanog života u gradu!

Gradski život ima svoje posebne čari, a ono što se smatra kulturom i važnim simbolima urbanizma određenog područja ne mora nužno biti velebna građevina, niti nešto iznimno vrijedno u umjetničkom ili arhitektonskom smislu i slično. To su često neki manji kultni dijelovi urbane svakodnevice. Jedan takav zaboravljeni komadić grada Zagreb posljednjih dana je u fokusu javnosti, a svi mi možemo dati prijedlog na koji način mu dati novi sjaj!

Muzej grada Zagreba je prije tjedan dana od vlasnika INovine, preuzeo Kiosk na početku Klaićeve ulice na upravljanje te mu odlučio vratiti nekadašnji sjaj. Glavna zamisao je da Kiosk postane mjesto za manje izložbe i događanja, ali je Muzej na svojim društvenim mrežama objavio poziv svim građanima da predlože što bi željeli vidjeti u ovom šarmantnom komadiću ubranog nasljeđa.

Nakon obnove, kratkoročni plan je da kiosk bude izložbeni prostor , a odluka o novom stalnom izgledu skromnog prostora pripada građanima. U objavi Muzeja grada Zagreba stoji: „A dugoročno? E, sada želimo čuti vaše prijedloge! Kiosk je ipak već godinama dio zajednice i zasigurno mnogi od vas imaju zanimljive uspomene vezane uz njega. Vjerujemo da imate i ideje kako ga oživiti i vratiti u svakodnevicu grada. Javite nam se i svojim idejama sudjelujte u kreiranju novih sadržaja u kiosku! Pišite nam na e-mail adresu: mgz@mgz.hr!“

Ovo su ideje građana

Neki prijedlozi već su se nanizali u komentarima, pa bi neki voljeli vidjeti ovdje info centar Muzeja grada Zagreba, Jedinstveno mjesto za prodaju karata za kazališta, koncerte, priredbe ili pak izložbeno prodajni prostor namijenjen mladim umjetnicima. Različitim prijedlozima jedno je zajedničko – oduševljenje obnovom ovog zaboravljenog prostora koji mnogima budi lijep uspomene. S tim na umu, osjećajte se slobodno predložiti na koji način biste vi stvorili neke nove uspomene u gradu!

Foto: Muzej grada Zagreba

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE