Premijera nove sezone omiljene serije ‘Stranger Things’ dobiva novi datum!

I dok brojni gledatelji s nestrpljenjem iščekuju izlazak pete, ujedno i posljednje, sezone obožavane serije ‘Stranger Things’, iz svijeta filma upravo su stigle i ne tako optimistične vijesti, barem kada se radi o produkciji novih epizoda ove hit serije koja je već u prvoj sezoni oborila sve rekorde gledanosti u streaming svijetu.
Naime, redatelji serije – Duffer Brothers najavili su prekid produkcije pete sezone, a sve zbog štrajka koji trenutno provodi Američko udruženje pisaca (WGA). Matt i Ross Duffer potvrdili su ovu informaciju putem svog službenog Twitter računa, a ujedno su i nagovijestili moguću odgodu i novi datum nadolazeće sezone: “Iako smo bili jako uzbuđeni jer imamo sve da bismo započeli produkciju s našom sjajnom glumačkom postavom, to nažalost nije moguće tijekom ovog štrajka. Nadamo se da ćemo uskoro postići dogovor kako bismo se svi mogli vratiti na posao. Do tada – sve stoji.

Veliki štrajk u filmskoj industriji
WGA je službeno stupio u štrajk početkom svibnja nakon neuspjelih pregovora sa Savezom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP) – udruženjem koje predstavlja Netflix, Amazon, Apple, Disney i drugi streaming servisi. WGA i streameri nisu uspjeli postići dogovor koji uključuje bolje i stabilnije uvjete za pisce na radnom mjestu. “Iako smo pregovarali u namjeri sklapanja poštenog dogovora, odgovori studija bili su potpuno neprihvatljivi, a posebice kada uzmemo u obzir egzistencijalnu krizu s kojom se pisci suočavaju,” kazao je WGA. “Bili smo primorani prestati s radom i pokrenuti štrajk…” Više informacija o novom datumu premijere posljednje sezone serije ‘Stranger Things’ stiže uskoro!

 

Foto: imDB

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE